Siófok  24.4  •  5.5 kn       

Keszthely  22.9  •  4 kn       

Balatonfüred  24.1  •  7 kn       

Balatonboglár  24.1  •  4.2 kn       

Orfű  24  •  3 kn       

Velencei-tó  24.9  •  5.8 kn       

Tiszafüred  24.4  •  9.7 kn       

Mályi-tó  21.2  •  8.2 kn       

2024. augusztus 22., csütörtök

Vadnai Jonatán már a 8. az olimpián

Vadnai Jonatán már a 8. az olimpián

Amennyiben a következő két napban is tartja ezt a tempót, jövő kedden ott lehet az éremfutamban.

Vadnai Jonatán (ILCA 7 hajóosztály) az ötödik helyen zárta az ötödik futamot, ennek is köszönhető, hogy az összetett versenyben már az első tízben található. Amennyiben a következő két napban is tartja ezt a tempót, jövő kedden ott lehet az éremfutamban. Érdi Mária kategóriájában (ILCA 6) három futamot is rendeztek ma, a világ- és Európa-bajnok vitorlázó az összetett versenyben a 25. helyen áll, vagyis óriási hajrára lesz szüksége holnap és holnapután. 

Végre megérkezett a szél Marseille-be, így szombaton minden tervezett futamot meg tudtak rendezni a magyar szempontból fontos ILCA 6 és ILCA 7 hajóosztályban. Vadnai Jonatán a mai első, összesítésben az ötödik futamban az 5. helyen ért célba, ez az eddigi legjobb eredménye az olimpián. Az Európa-bajnoki ezüstérmes vitorlázó rendkívül stabilan versenyez, az eddigi hat futamot egy kivételével mindig az első húszban fejezte be, így a pontszerző pozíciók is elérhető távolságban vannak számára az összetettben. 

„Nagy, másfél-két méteres hullámok között versenyeztünk, komoly északnyugati szélben. Ez egyébként jellemző itt, sokat edzettünk ilyen körülmények között. Fárasztó, melós egy ilyen futam, de ha ügyes valaki, akkor tud szörfözni a hullámokon. Az első futamban jó tempóm volt, örültem az ötödik helynek. A másodikban egy kicsit fordult a szél, és az utolsó hátszeles szakaszban nem volt szerencsém, buktam pár pozíciót. De összességében nem volt ez rossz nap, jól állunk” – nyilatkozta Vadnai Jonatán. 

A nők egyik futamát törölték még csütörtökön a gyenge szél miatt, pénteken sem tudták pótolni, így szombaton három futamot rendeztek számukra, vagyis szinte egész nap a vízen voltak. Érdi Mária egy 14. hellyel kezdte a napot, majd utána kétszer az első húszon kívül ért célba. A világbajnok versenyző hat futam után az összetettben a 25.

Folytatás vasárnap, a tervek szerint két-két futammal, a mainál egy kicsit gyengébb szélben. 

Szép magyar siker az O'pen Skiff világbajnokságon Előző

Szép magyar siker az O'pen Skiff világbajnokságon

Vadnai Jonatán már a 6. helyen áll, Érdi Mária futamgyőzelmet ünnepelt Következő

Vadnai Jonatán már a 6. helyen áll, Érdi Mária futamgyőzelmet ünnepelt