Siófok  7.7  •  4.6 kn       

Keszthely  7.9  •  13 kn       

Balatonfüred  7.4  •  5.8 kn       

Balatonboglár  7.7  •  7.1 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  8.8  •  3 kn       

Tiszafüred  7.6  •  10.5 kn       

Mályi-tó  7.4  •  8.4 kn       

2024. március 19., kedd

Orvos Kupa ismét a BFYC-ben!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a StapleCare Orvos Kupa és SurgiCare Nagydíj. Az egészségügyi szektor regattája idén ismét a kenesei Balatonfői Yacht Clubban lesz, május 28-án.

Orvos Kupa ismét a BFYC-ben!

A bankárok és az ügyvédek mellett természetesen az orvosoknak is megvan a saját balatoni regattájuk. 2009-ben rendezték meg első ízben az orvosok regattáját és azóta minden szezonban, azonos főtámogató közreműködésével rendezi a Compass Sailing Club az Orvos-Gyógyszerész Kupát. Az elmúlt nyolc év alatt több mint száz különböző csapat állt rajthoz, a mára tradicionálissá lett vitorlás versenyen, ami legalább annyira társasági esemény, mint vitorlás regatta.

A regatta fővédnöke dr. Kollár Lajos érsebész professzor, a Pécsi Tudományegyetem volt főigazgatója, aki – nem mellesleg – a Magyar Vitorlás Szövetség, regnáló elnöke. A fővédnök, amikor csak teheti Tabu nevű 40-es cirkálójával és orvos barátaival áll rajthoz az Orvos Kupán, több ízben szép eredményeket elérve.

Az Orvos Kupa egy igazi vándorló verseny, stílszerűen azt is mondhatnánk, hogy vándorkupa. Volt már orvos regatta Kenesén, Lellén, Siófokon, Badacsonyban és most ismét visszatér Kenesére a Balatonfői Yacht Clubba. Nem volt viszont még ilyen korán soha, hiszen az idei évben május 28-án rendezi a versenyt, a Compass SC és a SurgiCare Group.

Ami állandó a regatta az életében, az a stabil támogatói háttér. Idén már két főtámogató jegyzi az Orvos Kupát, a StapleCare és a korábbi névadó, SurgiCare. A SurgiCare 2009-óta támogatja az orvosok balatoni vitorlásversenyét és ezzel az egyik legrégebbi szponzor a szakmai regatták világában. Az egészségügyi cégcsoportnál talán csak a Volvo van jelen régebb óta a balatoni business regatta műfajban, így természetesen idén is kipróbálhatják az orvosok, a legújabb Volvo modelleket.

A tavalyi Orvos Kupához képest nem csak a helyszín változik, a nyugati medencéből a keletibe költözik a regatta és a pályafutamok helyett 2016-ban ismét túraverseny lesz. A verseny értékelése gyakorlatilag megszokott módon történik, az előnyszám rendszerű kategóriák mellett az abszolút és a többtestű értékelés is visszatér a kiírásba. Az Orvos Kupa vándorserleg, a verseny leggyorsabb hajóján vitorlázó csapat birtokába kerül, egy év időtartamra. Az abszolút első helyezett nyeri a vándorkupát.

Változik a nevezési díjak rendszere, mivel a szervezők eltörölték a hajó nevezési díjat és egységes, személyenkénti nevezési díjat vezettek be, ezzel is egyszerűsítve a regisztrációt és a nevezés körüli adminisztrációt.

A tervek szerint, a szombati versenynapon, izgalmas túrafutam lesz, amit a BFYC-től megszokott színvonalú vacsora követ, majd a regatta eredményhirdetése és díjátadója teszi teljessé az Orvos Kupa eseménysorozatát.

A versenyre várják a vitorlázó orvosokat, gyógyszerészeket, a tudományos centrumok dolgozóit és az egészségügyben működő gazdasági társaságok vezetőit és munkatársait. A rendezvény kiváló alkalom, hogy egyetemek, klinikák és cégek csapatai versenyre kelljenek a csodálatos Balaton nyújtotta körülmények között, majd a parton megvitassák az aktív kikapcsolódással töltött nap egyes részleteit.

Nevezés és regatta információk: www.orvoskupa.hu

Hagyományteremtő Nemzeti Regatta Siófokon Előző

Hagyományteremtő Nemzeti Regatta Siófokon

Orfűi vitorlás események web kamerán keresztül is! Következő

Orfűi vitorlás események web kamerán keresztül is!