Siófok  •  2.3 kn       

Keszthely  -0.1  •  5 kn       

Balatonfüred  0.7  •  2.4 kn       

Balatonboglár  1.1  •  3.9 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  1.6  •  1.2 kn       

Tiszafüred  0.3  •  8.7 kn       

Mályi-tó  1.3  •  5.8 kn       

2024. március 19., kedd

Dubajból a honvágy hozta haza a balatoni hajóépítőt

Dubajból a honvágy hozta haza a balatoni hajóépítőt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Bejárta a világot, nagy hajóépítő cégeknél és versenycsapatoknál dolgozott, de a honvágy hazahozta Bali Istvánt a Balatonra, ahol felnőtt. Rengeteg munkát tett bele a Kékszalag elhódításába, s továbbra is Somogyban képzeli el a jövőjét.

A Balaton-partján cseperedett fel, és a víz szeretete vitte erre a pályára, bár az alma nem esett messze a fájától, hiszen édesapja is híres balatoni hajóépítő. Apai irányítás mellett kezdett el dolgozni, de hamar külföldre ment, hogy nagyobb tudást gyűjtsön magába. Világszínvonalú cégeknél, rangos csapatoknak dolgozott, de egy idő után elkezdte zavarni, hogy külföldön van, mert mindig arra koncentrált, vajon mi lehet itthon. A honvágya hozta haza a Balatonra.

– A szakmámmal a világ összes pontjára el lehet jutni, ennek megfelelőn be is jártam a földtekét – mondta Bali István. – Németországban kezdtem, aztán éltem Dubajban, Ausztráliában és Új-Zélandon. De mindenütt azt tapasztaltam, hogy a magyar ember nem találja a helyét a hazája nélkül.

2016-ban Dubajban speciális versenykatamaránokat épített, 24 évesen már jelentős pozíciót töltött be egy komoly cégnél. Aztán ezek a katamaránok Magyarországon is megjelentek, és versenybe szálltak a Kékszalagért. A Balatonra is rendelt egy csapat egy ilyen típusú hajót.

A teljes cikk ide kattintva érhető el a sonline.hu oldalán.

Valami készül: A Viharmadár 22-es binnenjolle Előző

Valami készül: A Viharmadár 22-es binnenjolle

A magyar Gömböcről elnevezett szoftverrel diadalmaskodott az Emirates Team New Zealand Következő

A magyar Gömböcről elnevezett szoftverrel diadalmaskodott az Emirates Team New Zealand