Siófok  21.1  •  5.5 kn       

Keszthely  17.9  •  3 kn       

Balatonfüred  20.8  •  4.3 kn       

Balatonboglár  20.7  •  3.8 kn       

Orfű  21  •  2 kn       

Velencei-tó  19.8  •  5.6 kn       

Tiszafüred  21.1  •  9.2 kn       

Mályi-tó  19.5  •  6.7 kn       

2024. augusztus 22., csütörtök

Vadnai Jonatán már a 6. helyen áll, Érdi Mária futamgyőzelmet ünnepelt

Vadnai Jonatán már a 6. helyen áll, Érdi Mária futamgyőzelmet ünnepelt

Csodálatos vasárnap volt magyar szempontból, az eddig legsikeresebb napot zárták olimpikon vitorlázóink Marseille-ben, a párizsi olimpia vitorlás versenyeinek helyszínén. Vadnai Jonatán folytatta sikerszériáját és újabb két helyet lépett előre összetettben.

Megint ugrott előre, a tegnapi 8. után a 6. helyen zárta a napot összetettben Vadnai Jonatán (ILCA 7 hajóosztály), miután az első futamot a 8. a másodikat pedig, a 12. helyen zárta a több mint 40 fős mezőnyben. Érdi Mária (ILCA 6 hajóosztály) szombaton szomorú Facebook bejegyezésben írt derékfájdalmairól és arról, hogy már nem lehet bajnok ezen az olimpián, ezt követően, vasárnap futamgyőzelmet szerzett és feljött a 18. helyre, amivel esélye nyílt bekerülni a keddi éremfutamba.

Csodálatos vasárnap volt magyar szempontból, az eddig legsikeresebb napot zárták olimpikon vitorlázóink Marseille-ben, a párizsi olimpia vitorlás versenyeinek helyszínén. Vadnai Jonatán folytatta sikerszériáját és újabb két helyet lépett előre összetettben. Hétfőn még két rajt vár rá, de az eddigi formája alapján egyre biztosabb, hogy helye lesz a keddi éremfutamban, ahol csak a legjobb 10 versenyző lehet ott, vagyis ez azt jelentené, hogy biztosan az első 10-ben végez élete első olimpiáján.

„20 ponton belül van a bronz, a cél, hogy ezt a különbséget csökkentsem. Izgalmas volt a mai verseny, az egyik futamban szinte a mezőny legvégéről jöttem fel a 12. helyre, amihez egy nagyon jó hátszél kellett. Nagyon kevés hullámot engedtem el és jól pozícionáltam magam. Bár az első napokban izgultam, az olimpiai azért más, mint a többi verseny, de mostanra már kezdem megszokni a nagy felhajtást. Holnapra kisebb szelet ígérnek, folytatjuk” – mondta a nyolcadik futam végeztével Vadnai Jonatán.

Érdi Mária szomorúan, de őszintén írt sérüléséről szombati Facebook bejegyzésében, amiben tudatta rajongóival, hogy bár világbajnokként az volt az álma, már biztos, hogy nem lesz aranyérmes a párizsi olimpián. Nagy nyomás alól szabadult fel ezzel a vallomással, ami egy csodálatos futamgyőzelemig repítette őt a negyedik napon, és ezzel feljött összetettben a 18. helyre.

„Végre! Örülök nagyon ennek a futamnak, mert végre összeálltak a dolgok, de persze nem lehetek felhőtlenül boldog, mert nem az lesz a vége, amit szerettem volna. Ez a futamgyőzelem emlékeztetett arra, hogy nem vagyok rossz vitorlázó és látszott, hogy így is tudok teljesíteni. A mai, kisebb szél kedvező volt, mert a nagyobb szélben sokkal jobban hátráltat, hogy ennyire fáj a derekam.  Az első napokban megingott az önbizalmam, pedig az a legfontosabb, hogy a rajtoknál odaálljak. Eddig ez nem ment, ma viszont végre nagyon jól sikerült” – mondta az eddigi legsikeresebb nap végén Érdi Mária.

Hétfőn jön az utolsó kör, a 9. és 10. futam a nők és a férfiak számára is, kedden pedig a legjobb 10 küzdhet meg az éremfutamban. Vadnai Jonatán egy sikeres utolsó nap után ott lehet a legjobb 10 között, amihez Érdi Máriának kisebb csoda kell, de ilyen lendülettel és akkora tudással, amivel ő rendelkezik, még ez is sikerülhet.

Vadnai Jonatán már a 8. az olimpián Előző

Vadnai Jonatán már a 8. az olimpián

Vadnai Jonatán bejutott az éremfutamba, hajóosztályában ő az első magyar, akinek ez sikerült Következő

Vadnai Jonatán bejutott az éremfutamba, hajóosztályában ő az első magyar, akinek ez sikerült