Siófok  0.5  •  3 kn       

Keszthely  0.9  •  4 kn       

Balatonfüred  0.2  •  3.1 kn       

Balatonboglár  0.5  •  4.8 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  1.6  •  0.2 kn       

Tiszafüred  0.5  •  9.1 kn       

Mályi-tó  3.5  •  6.1 kn       

2024. március 19., kedd

110 hajós mezőnnyel rajtolt a XIV. Dér Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

110 hajós mezőnnyel rajtolt a XIV. Dér Kupa

110 hajós mezőnnyel rajtolt a XIV. Dér Kupa

Kurucz Sándor kormányzásával a Magnum Nau 370 Run lett az abszolút győztese az idei, XIV. Dér Kupának. Az igen gyengeszeles versenyben a mezőny nagy része nem tudta teljesíteni a távot. A Balatonkenesén tartott regatta reggelén volt, akinek nem csupán a dérrel, hanem vékony jégréteggel is meg kellett küzdeni a fedélzeten.

Szombaton tartották az idei esztendő utolsó, nagyhajós ranglistaversenyét Balatonkenesén. A mezőny halasztás nélkül 11:00-kor elrajtolt, nagyon gyenge déli szélben a Balatonfői Yacht Club előtti rajtvonalról. A hűvös hajnal után volt aki nem csupán dérrel hanem vékony jégréteggel is találkozott a fedélzeten. A verseny közösségi oldalán megosztott bejegyzés és fénykép szerint a reggeli indulás alapján inkább a Fagy Kupa lett volna helytálló a Dér helyett.

A versenyen – mely szinte szélcsendben zajlott - végül a NAU 370 RUN osztály diadalmaskodott, ugyanis ez a hajóosztály szerezte meg a dobogó mindhárom fokát. Az abszolút első helyen a Kurucz Sándor kormányozta Magnum ért célba, 1 óra 48 perc alatt teljesítve a BFYC – Balatonaliga – BFYC (kapu) – Kenese Marina Port – BFYC távot. Másodikként ért célba a Carbonado, Kiss- Bálint Zsolt kormányzásával, mintegy 4 perccel a Magnum mögött. Az abszolút harmadik a Revolution, melyet Molnár György István kormányzott be a célba 1:59-es szintidővel.

A versenyen összesen 110 hajó indult, ebből csupán 27 egység ért el abszolút eredményt.

A XIV. Dér Kupa Abszolút befutó listája ide az osztályonkénti eredmények ide kattinva érhetőek el.  

Galériák:

http://www.compassmagazin.hu/galeria/xiv-der-kupa-488/

Érdi Mária és  Berecz Zsombor lett az év vitorlázója 2020 - ban is! Előző

Érdi Mária és Berecz Zsombor lett az év vitorlázója 2020 - ban is!

MVSZ egyeztetés és új információk a kormányrendeletről Következő

MVSZ egyeztetés és új információk a kormányrendeletről