Siófok  7.2  •  2.9 kn       

Keszthely  5.9  •  6 kn       

Balatonfüred  6.8  •  4.7 kn       

Balatonboglár  7.2  •  6.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  7.8  •  3.7 kn       

Tiszafüred  6.7  •  11.4 kn       

Mályi-tó  6.5  •  8.7 kn       

2024. március 19., kedd

Közel száz hajóval rajtol szombaton a XIV. Dér Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Közel száz hajóval rajtol szombaton a XIV. Dér Kupa

Közel száz hajóval rajtol szombaton a XIV. Dér Kupa

2020 november 7-én a Balaton Last Minute Regattája néven rendezik meg a XIV. Dér Kupát a Balatonfői Yacht Clubban, mely az idei esztendő utolsó nagyhajós ranglistaversenye.  A regattára csak online, a VIHAR rendszeren keresztül lehetett nevezni, 2020. november 2-án éjfélig. A Covid-19 járvány terjedése miatt a szervezők minden parti rendezvényt töröltek kivétel ez alól a szombat délutánra tervezett eredményhirdetés, ahol minden díjazott csapatból csak egy fő vehet részt.

Kilencvenöt nevezett hajóval rajtol el a XIV. Dér Kupa mezőnye szombaton, a tervek szerint 11:00-kor Balatonkeneséről, a Balatonfői Yacht Club előtti vízterületről.  A jelenlegi időjárás előrejelzés szerint a mezőny hűvös, de derűs időben a már évek óta megszokott útvonalon hajózhatnak:  a rajt után elhagyják az első pályajelet, melyet a Club Aliga előtt helyeznek le a rendezők.  Kötelező lesz az áthaladás a BFYC előtt lerakott kapun, majd a Kenese Marina Port előtti második pályajel elhagyása után érnek célba a BFYC előtti célvonalon áthaladva.

A regattára YS I, YS II, YS III, NAU370, NAU 330, Cruiser, 25-ös túrajolle hajóosztályokban lehetett nevezni.

A versenyvezetőség a hajók épségét veszélyeztető időjárás miatt halaszthat, akár 2020. november 8., vasárnap 12 óráig. Szombati napon a rajt legkésőbb 14.00 órakor lehetséges. A limitidő a verseny napján, 11:00 órai rajt esetén 15.00 óra. A rajtidőpont módosítása esetén a futamidő korlátozása is módosulhat.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a mentőmellény viselése az indulástól a partra érkezésig mindenki számára kötelező. 

Az eredeti tervek szerint az Orfűi Vitorlás Egyesület társrendezésében ezen napon Modellvitorlás Versenynek is otthont adott volna a Balatonfői Yacht Club, ugyanakkor a COVID-19 világjárvány erősödése miatt minden parti rendezvényt töröltek, ezért az MM versenyt sem lehet megtartani.

A szervezők közölték, több intézkedést is bevezetnek a koronavírusjárvány miatt. A rendezvénykikötő területén gépkocsival nincsen parkolási lehetőség. A rendezvénykikötő teljes területén (a szabadban is) kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata.  A XIV. Dér Kupának idén nincs a klasszikus értelembe vett, látogatható versenyirodája, az esetleges óvások beadását követően, személyes meghallgatásokra sem kerül sor. A tanuk is írásban nyilatkoznak, a versenybíróság az iratokból dönt, határozatát online teszi közzé.

Az eredményhirdetés 16 órakor lesz a Balatonfői Yacht Clubban, szabadtéren, melyen minden díjazott csapatból csak egy fő vehet részt. Az eredményhirdetés teljes időtartama alatt kötelező a maszk használata, emellett kérik mellőzni a személyes kontaktussal járó gratulációkat.

A versennyel kapcsolatos közleményeket a XIV. Dér Kupa Facebook eseményoldalon teszik közzé, a regatta Versenykiírása itt, a Pályarajz pedig ide kattintva érhető el.

XIV. Dér Kupa user manual (covid19)! Előző

XIV. Dér Kupa user manual (covid19)!

Érdi Mária és  Berecz Zsombor lett az év vitorlázója 2020 - ban is! Következő

Érdi Mária és Berecz Zsombor lett az év vitorlázója 2020 - ban is!