Siófok  10.5  •  6.3 kn       

Keszthely  8.9  •  4 kn       

Balatonfüred  10.2  •  5.7 kn       

Balatonboglár  10.5  •  4.1 kn       

Orfű  10  •  3 kn       

Velencei-tó  9.1  •  7.8 kn       

Tiszafüred  9.9  •  2.8 kn       

Mályi-tó  10.2  •  3 kn       

2024. március 02., szombat

Szombaton rajtol a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szombaton rajtol a Kékszalag vitorlás sorozat első versenye, a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj.

Szombaton rajtol a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj

Ez a verseny, amely a sikeres és elismert balatoni vitorlázó, Izsák Szabolcs emlékét őrzi, sok csapat számára bemelegítésnek is szolgál a július 2-án rajtoló főversenyre, a Kékszalagra.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj regattán belül zajlik a legpatinásabb, klasszikus balatoni vitorlások számára kiírt Classic Round futam. Ezen az 1945 előtt épült hajók illetve azon hajótípusok később épült vitorlásai vehetnek részt, amelyeket még a második világháború előtt terveztek.

A klasszikus hajók szombati 9 órás rajtját követően, fél órával később kezdődik a modern hajók versenye. Mindkét csoport versenytávja légvonalban mintegy 42 kilométer – a hajók a Balaton keleti medencéjét kerülik meg a Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Balatonfüred útvonalon.

A Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett verseny külön érdekessége, hogy azon a Kékszalag néhány esélyese is rajthoz áll, s könnyen lehet, hogy néhány külföldi egység is „teszteli” a versenypályát. Sokszor persze az igazi esélyesek ilyenkor még taktikai okokból nem mutatják be teljes sebességpotenciáljukat, hiszen a Kékszalag előtt sok technikai újítást még titokban tartanak.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj a Kékszalaghoz kapcsolódó események nyitánya is. A versenyt vasárnap a Horváth Boldizsár Emlékverseny követi, amely a hajóknak szintén jó felkészülési lehetőség a Kékszalagra. Eközben Balatonfüreden számos kulturális esemény várja a látogatókat, amelyekről részletesen a kekszalag.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. 

Tradíció, kupasorozat és jótékonyság! Előző

Tradíció, kupasorozat és jótékonyság!

Litkey nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat Következő

Litkey nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat