Siófok  6.1  •  3.2 kn       

Keszthely  5.9  •  6 kn       

Balatonfüred  5.8  •  7 kn       

Balatonboglár  5.8  •  3.3 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  •  3.4 kn       

Tiszafüred  6.7  •  10.5 kn       

Mályi-tó  7.3  •  7.2 kn       

2024. április 16., kedd

Litkey nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Kékszalag előtti, „bemelegítő” versenynek is tartott Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj vitorlásversenyt a tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas nyerte új DC35 katamaránjával.

Litkey nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat

Második helyen végzett, mintegy hat perc lemaradással a Kékszalag-csúcstartó Fifty-fifty, Józsa Márton kormányzásával. A szoros eredmény komoly harcot sejtet a csütörtöki Kékszalagra, ám főleg Litkeyék számára biztató, hiszen Decision 35-ös katamaránjukat csak nemrégiben vették birtokba, így bevitorlázására eddig nem sok idejük volt.

A verseny gyenge nyugati szélben indult Balatonfüred elől, amely később leállt, majd északira fordult és 10-12 csomóra erősödött. A vezető Fifty-Fiftyt Litkeyék Kenesénél érték utol, majd jó taktikázással, egy szélsávot kihasználva elég komoly előnyre tettek szert, amelyet sikerült később is megtartaniuk.

„Elsősorban hajónk sebességére ügyeltünk, s biztató jel, hogy ellenfeleinkhez képest tartani tudtuk az előnyt. A középszélben jól ment a hajó, legnagyobb sebességünk mintegy 14 csomó volt” mondta Litkey Farkas a kekszalag.hu-nak.

A füredi befutó előtt kissé leállt a szél, ekkor a két hajó közelebb került egymáshoz, ám a Decision 35-ös végül előbb kapta meg a frissülést, és 13 óra 14 perc 16 másodperckor befutott a célba. A második Fifty-Fifty 13:20:41-kor finiselt, őket 13:51:48-kor a Vándor Róbert vezette RSM DTM katamarán követte a célban. (www.kekszalag.hu)

  Fehér Szalag Classic Round osztályonkénti.pdf
  Fehér Szalag osztályonkénti eredmény.pdf
  Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj_Classic Round abszolút sorrend.pdf

Szombaton rajtol a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj Előző

Szombaton rajtol a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj

Safram: esélyes érkezett Svájcból Következő

Safram: esélyes érkezett Svájcból