Siófok  17.2  •  3.8 kn       

Keszthely  15.1  •  3 kn       

Balatonfüred  16.7  •  1.7 kn       

Balatonboglár  16.5  •  3.3 kn       

Orfű  15  •  2 kn       

Velencei-tó  16.4  •  5.9 kn       

Tiszafüred  14.1  •  6.7 kn       

Mályi-tó  11.3  •  5.4 kn       

2021. szeptember 29., szerda

Különleges torta 125 éves Kelén és Helka nosztalgiahajóknak

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Reformkori hangulatot idéző megújult belső térrel, új hajós programokkal várják az idei hajózási szezonban a vendégeket a születésnapos hajók Balatonfüreden és Keszthelyen!

Különleges torta 125 éves Kelén és Helka nosztalgiahajóknak

A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett Helka és Kelén nosztalgiahajók 2016-ban ünneplik 125. születésnapjukat. A BAHART méltóképp emlékezett meg e jeles évfordulóról 2016. május 7-én a balatonfüredi Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepségen. A városhoz sok esemény fűzi a hajókat történelmük és jelenük során egyaránt. 

Az eseményen Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere kiemelte: „A balatoni hajóflotta két gyönyörű nosztalgiahajója, mennyire egyedi látványt és élményt kínál a Balatonra érkező vendégeknek. Külön örömét fejezte ki, hogy a születésnap alkalmából a füredi közönség is kipróbálhatja a Helka hajót, melyet történelme sok szállal fűzi a városhoz és évek óta Keszthelyen szolgálja a BAHART utasait.” 

Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a közönségnek elmondta, hogy ez az esemény különösen fontos helyet foglal el az idén 170. hajózási szezonját ünneplő BAHART rendezvénysorozatában. A jeles alkalomból a két nosztalgiahajó megújult, hogy méltón képviselje és felidézze az XIX. század végi reformkor hangulatát. A BAHART a 2016. évi hajóprogram kínálat és menetrend összeállításakor külön figyelmet fordított a nosztalgiahajók szerepére, igazodva a helyi igényekhez, a célközönség elvárásaihoz. Nem is volt kérdés, hogy az egyik ünnepelt hajó - a Kelén - Balatonfüreden várja a vendégeket.

A beszédeket ünnepélyes tortavágással, a hajókon emléktábla elhelyezéssel koronázta a BAHART, igazodva a városi Vitorlabontó Ünnepség programjához. A közönség szombaton kedvezményes születésnapi áron próbálhatta ki a Helka nosztalgiahajót, a parton pedig bepillanthattak a Kelén reformkori kávéházat idéző újragondolt belső terébe. 

Megkezdődik a vitorlás és a turisztikai szezon a Balatonon! Előző

Megkezdődik a vitorlás és a turisztikai szezon a Balatonon!

Vitorlát bontottak a Balatonon! Következő

Vitorlát bontottak a Balatonon!