Siófok  30.6  •  8.7 kn       

Keszthely  30.9  •  4 kn       

Balatonfüred  28.7  •  6.4 kn       

Balatonboglár  32.1  •  7.5 kn       

Orfű  36  •  0 kn       

Velencei-tó  34.3  •  9.5 kn       

Tiszafüred  33.1  •  7.2 kn       

Mályi-tó  30.7  •  6.6 kn       

2024. augusztus 14., szerda

Elkezdődött a Nacra 15 Európa kupa Balatonföldváron

Elkezdődött a Nacra 15 Európa kupa Balatonföldváron

A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Sportügynökség nonprofit Zrt. támogatásával rendezi meg Balatonföldváron a Spartacus Vitorlás Egylet az olimpiai Nacra 17 katamarán osztály közvetlen előszobájának, utánpótlás hajóosztályának tekintett Nacra 15 katamarán országos bajnokságát és egyben Európa kupa versenyét

A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Sportügynökség nonprofit Zrt. támogatásával rendezi meg Balatonföldváron a Spartacus Vitorlás Egylet az olimpiai Nacra 17 katamarán osztály közvetlen előszobájának, utánpótlás hajóosztályának tekintett Nacra 15 katamarán országos bajnokságát és egyben Európa kupa versenyét. Az augusztus 8-i kezdőnapon nem volt vitorlázásra alkalmas szél, másnap, pénteken azonban a Balaton bepótolta az elmaradást, remek, napsütéses vitorlázóidőben, 15-18 csomós északnyugati szélben négy futamot sikerült megrendezni.

Az összesen 12 futamosra kiírt regattán négy futam után abszolútban az olasz Vargiu-Fedeli páros vezet, pontegyenlőséggel harmadik Litkey Trisztán és Kovács Áron (ők U17-ben másodikok), és a pillanatnyi első hatba még egy magyar kettős fért be, Moore Liam és Gazdag-Hornok Janka, ők abszolútban ötödikek.

Jó hír, hogy az országos bajnokság érvényességéhez szükséges négy futam már zsebben van, a magyar bajnokságban pillanatnyilag a Litkey-Kovács (Pöff SE) páros áll az első helyen. Bajnoki ezüstérmes pozícióban várakozik a további futamokra a Moore - Gazdag-Hornok páros (YCTBJ), a bronzérmes helyen egyelőre a Bartos Betti – Lacza Zaránd (BYC) kettős áll.

Szombaton és vasárnap a hátralévő futamokra várhatóan a péntekinél gyengébb nyugatias szelekben kerülhet sor.

Eredmények négy futam után: https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/ktO5WCKhNPE7VOcu/elkezdodott-a-nacra-15-europa-kupa-balatonfoldvaron-PWYxUo.pdf

Kép: Cserta Gábor

visyla

Ilyen volt a Füred Kupa – One Design Balaton Tour negyedik forduló Előző

Ilyen volt a Füred Kupa – One Design Balaton Tour negyedik forduló

A Litkey-Kovács páros a Nacra 15 magyar bajnok! Következő

A Litkey-Kovács páros a Nacra 15 magyar bajnok!