Siófok  28.9  •  4.7 kn       

Keszthely  30.9  •  3 kn       

Balatonfüred  28.5  •  4.4 kn       

Balatonboglár  29.3  •  2.8 kn       

Orfű  31  •  7 kn       

Velencei-tó  29.9  •  3.9 kn       

Tiszafüred  29.4  •  7.7 kn       

Mályi-tó  26.8  •  7 kn       

2024. szeptember 01., vasárnap

Skandia Sail for Gold Cup, Weymouth

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Megkezdődött az olimpiai és paralimpiai osztályok világkupa versenysorozatának ez évi utolsó regattája a 2012-es vitorlás ötkarikás játékok helyszínén, az angliai Weymouth-ban.

Az augusztus 9-14. között zajló Skandia Sail for Gold regattára a világ legeredményesebb vitorlázói adták le nevezésüket 13 hajóosztályban, hogy megmérkőzhessenek a legjobbaknak járó díjakért, világkupa pontokért, s nem utolsó sorban feltérképezzék a helyi szél,áramlási és időjárási viszonyokat az olimpia előtt.

Az első versenynapon két illetve 49er részére 3 futam került lebonyolításra a tipikus nyári hűvös angliai időjárási viszonyok között, ám remek 15-18 csomós szélben. Hazánkat három egység képviseli a viadalon. A Team Proximo versenyzői, Sallai Gábor és Perjés Bálint 470-ben, valamint Berecz Zsombor laserben áll rajthoz, míg a női szörfösöknél Detre Diáért izgulhatunk. Az első nap vegyes eredményeket hozott a magyar sportolók számára. Berecz Zsombi gyengébb kezdést követően a második futamon már az előkelő nyolcadik helyet tudta megszerezni csoportjában, mellyel jelenleg a 84. helyről várja a folytatást. A 180 főt számláló laser mezőny három, a 60 hajót számláló 470 férfi mezőny kettő, míg az 50 fős női RSX szörf két csoportra lett osztva a selejtező futamokra. 470 férfiaknál Gabóék 23. és 13. helyen zárták futamaikat, mellyel jelenleg a 34. helyen állnak, míg Detre Dia hasonlóan mezőnyének közepén versenyezve a 28. helyen zárta az első versenynapot.

EREDMÉNYEK

Majthényi Zsombor Emlékverseny Előző

Majthényi Zsombor Emlékverseny

Berecz  Zsombi az arany csoportban Következő

Berecz Zsombi az arany csoportban