Siófok  12.7  •  1.6 kn       

Keszthely  12.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  12.6  •  2.7 kn       

Orfű  13  •  5 kn       

Velencei-tó  13.8  •  8.5 kn       

Tiszafüred  12.8  •  2.2 kn       

Mályi-tó  13.4  •  1.8 kn       

2024. május 03., péntek

Berecz Zsombi az arany csoportban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Befejeződtek a selejtező futamok a Skandia Sail for Gold regattán Weymouthban, ahol változó időjárási viszonyok között hat futamot teljesítettek a versenyzők.

Berecz  Zsombi az arany csoportban

A selejtezők három napját változó időjárás, ám végig remek szélviszonyok jellemezték. A második nap esős, borongós, erős 25 csomós széljárását követően szerdára kisütött a nap és kellemes, közepes szélben fejeződhettek be a selejtező futamok.

Hazánkat képviselő kis csapatból egyedül a laseres Berecz Zsombinak sikerült beverekednie magát a legjobbakat felsorakoztató arany csoportba, Sallai Gábor-Perjés Bálint 470-es kettősünk néhány hellyel maradt le a legjobbaktól, így az ezüst csoportban folytatja a versengést.

A 180 főt felsorakoztató legnépesebb mezőnyben a férfi standard osztályban a selejtezők három csoportra osztva zajlottak, ahol Zsombi gyengébb kezdést követően végig az első harmadban vitorlázott, sőt egy nyolcadik helyezést is begyűjtött, mellyel a 46. helyen zárta a kvalifikációs szériát, s jutott be a legjobb 60 hajót felsorakoztató arany csoportba. A mezőny élén jelenleg az angol Paul Goodison áll hat pontos előnnyel az új-zélandi Andrew Murdoch előtt, akitől egyetlen pontra állomásozik a holland Marc de Haas.

A hatvan egységet felsorakoztató férfi 470-es mezőny mindeközben két csoportban versengett a helyezésekért, ahol Sallai Gábor és Perjés Bálint csoportjának közepénél valamivel hátrébb versenyezve a 35. helyezést szerezte meg, s csúszott le öt helyezéssel az arany csoportról, így a további futamokat az ezüstben folytathatja. A vezető pozíció jelenleg a francia Pierre Leboucher-Vincent Garos kettősé, akiketaz angol Patience-Bithel és az ausztrál Belcher-Page duó követ a rangsorban.

A női szörfösök, ahol 50 hölgy áll rajthoz, továbbra is egy csoportban folytatják a versenyzést. Detre Dia a 31. helyen áll hat futamot követően, saját elmondása szerint rajtjain kell javítania, hogy a saját célját teljesítse, s a mezőny első feláben fejezze be a regattát.

Eredmények:

Skandia Sail for Gold Cup, Weymouth Előző

Skandia Sail for Gold Cup, Weymouth

Most gyenge szélben Következő

Most gyenge szélben