Siófok  26.6  •  4.7 kn       

Keszthely  26.6  •  3.1 kn       

Balatonfüred  26.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  26.6  •  5.1 kn       

Orfű  26  •  5 kn       

Velencei-tó  28  •  3.4 kn       

Tiszafüred  25.6  •  8.2 kn       

Mályi-tó  25.7  •  6.6 kn       

2024. szeptember 01., vasárnap

Majthényi Zsombor Emlékverseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hétvégén zajlott az ifjúsági hajóosztályok harmadik ranglista versenye Agárdon, mely az 1999-ben edzés közben elhunyt neves és sokunk által szeretett edző, Majthényi Zsombor emlékének tiszteleg.

Majthényi Zsombor Emlékverseny

A három napos viadalon hét futam került lebonyolításra változó időjárási és - szélviszonyok között. Gyenge, változó irányú széltől kezdve egészen a viharos erejűig volt minden a repertoárban. Egyből a nyitó napon fekete felhők és egy komolyabb zivatar szakította félbe a versenyzést, így aznap csak egy érvényes futamra került sor, ám szombaton már kiváló körülmények között további négy, az utolsó napon pedig két futamot sikerült megrendezni. A verseny mintegy elő regattája, helyszíni főpróbája is volt az augusztus végi bajnokságnak, így szinte minden hajóosztály népes létszámmal képviseltette magát. Egyedül 420-as válogatottunk maradt távol a regattától, akik már elutaztak az  Európa-bajnokság helyszínére a franciaországi La Rochelle városába.
A bajnokság előtti izgalom már ezen a regattán is éreztette hatását, hiszen a megszokottnál több óvás került beadásra, sokszor azonban nem kellő képpen átgondoltan, így nagy részét el kellett utasítania a versenybíróságnak.

A legnépesebb osztály ezúttal is az optimist volt, ahol 76 versenyző állt rajthoz, s melynek élén ismételten Gyapjas Balázs végzett Péch Lóri és testvére Gyapjas Zsombi előtt. A cadetosok viadalát Bagyó Áron és Polgár Lukács kettős nyerte meg, míg a 420-as mezőny élén Takácsy Kristóf és Takácsy Levi végeztek. Laser radiálban ezúttal rajthoz állhattak a felnőtt versenyzők is, így a versenyt Matis Klaudia nyerte meg, míg az ifjúságiaknál Maróti Zsófi győzedelmeskedett. Laser 4.7-ben Huszka Matyi szerezte meg a győzelmet a múlt héten Európa-bajnoki aranyat és ezüstöt szerzett Vadnai Benji előtt a három napos viadalon.

A legeredményesebb versenyzők a Milo Kft., a Gill vitorlás ruházat magyarországi forgalmazójának értékes ajándékait vehették át a díjkiosztó ünnepségen a kupák és érmek mellett, s sok tapasztalattal zsebükben térhettek haza, hogy felkészülhessenek a két hét múlva Agárdon kezdődő serdülő és ifjúsági bajnokságra.

Eredmények

Egykezes és Négykezes egyszerre Előző

Egykezes és Négykezes egyszerre

Skandia Sail for Gold Cup, Weymouth Következő

Skandia Sail for Gold Cup, Weymouth