Siófok  10  •  3.9 kn       

Keszthely  9.9  •  2 kn       

Balatonfüred   •  3.5 kn       

Balatonboglár  9.6  •  3.3 kn       

Orfű   •  2 kn       

Velencei-tó  7.3  •  4.4 kn       

Tiszafüred  6.1  •  3.6 kn       

Mályi-tó  8.1  •  1.7 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Pomucz bajnok a Fekete Sereg élén

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az I. Adriatic Challenge Tavaszi Regatta utolsó versenynapján, a rövid túrafutamon az összetettben vezető Fekete Sereg nem indult, hiszen a bajnoki címük már biztosított volt az előző napok eredményei alapján.

Pomucz bajnok a Fekete Sereg élén

Ők inkább a zöld szigetekkel tarkított türkiz színű öbölben várták a befutó hajókat, ez alatt persze volt elegendő idejük a győzelmüket méltón ünnepelni. Pomucz Máté, az aranyérmes csapat kormányosának fia volt a mezőny legfiatalabb tagja, aki most versenyzett először tengeren. „Nagyon sok tapasztalatot szereztem, rengeteget tanultam ez alatt az egy hét alatt. Nagyon élveztem a tengeri versenyzést, máskor is szívesen jövök.”

A túraverseny széljárása kedvezőtlen volt, helyenként szélcsend uralkodott a kijelölt szakaszon, ami általában igencsak próbára teszi a versenyzők idegeit. A Spirituss, Tuss Miklós kormányossal rajt cél győzelmet aratott. „Az utolsó napon összejött minden, nem hibázott a csapat. Volt egy kis feszültség nálunk, mert rögtön az első versenynapon elsőként értünk a célba, de csak utólag tudtuk meg, hogy korai rajt miatt érvénytelen volt a futamunk. Ez rányomta a bélyegét, az amúgy is szezon eleji formában lévő csapatra, de mára összeszedtük minden tudásunk, együtt volt a csapat.” – összegezte a hetet Tuss Miklós.

Szabó Sipos Barnabás a bronzérmes csapatban
A második helyért nagyon keményen ment a taktikázás. Stefán Tibor, az Incognito S. T. élén egy úgynevezett „halál tackot” választva, azaz a mezőnytől eltérően külön útvonalon vitorlázva, akkora sebesség előnyre tett szert, hogy a befutónál éppen le tudta előzni a BYC Fanatics csapatát, de a Hercsel Erik kormányozta team összetett helyezésén ez nem  változtatott, megnyerték a második helyet. „A mai igazi örömvitorlázás volt. A mezőny közepéről küzdöttük fel magunkat, kaptunk egy nagyon jó kis szelet, ami sokat segített, így az első szigetet már a harmadik helyen kerültük.” – mondta Hercsel Erik.

Stefán Tiboréknak viszont nagyon kellett ez a mai második hely, az összetettben ennek köszönhetően így bronzérmet szereztek. „Nagyon idegölő ilyen kis szélben versenyezni. Itt előbb utóbb valaki biztosan hibázik. Mi mégsem hibáztunk, jó útvonalat választottunk.” – mesélte Szabó Sípos Barnabás, színművész. A nap nagy vesztese a Haltenberger Péter kormányozta Halti S. T. Az egész regatta során kiegyensúlyozott eredményt produkáltak, biztosnak látszott az összetett harmadik helyük.  Azonban a cél előtt 50 méterrel a hátszeles vitorlájuk lehúzáskor beakadt a top holler csigájába, így szinte teljesen megállt a hajójuk, miközben a Detre S. T. befutott előttük .

Összetett eredmény

1. Fekete Sereg – Pomucz Tamás 16
2. BYC Fanatics – Hercsel Erik 20.3
3. Incognito S. T. – Stefán Tibor 27.0
4. Halti S. T. – Haltenberger Péter 30.0
5. Surgicare – Székely Antal 33.0
6. Spirituss – Tuss Miklós 34.0
7. Detre S. T. – Detre Szabolcs 35.0
8. LP Média – Takács Viktor 36.0
9. Corbolift S.T. – Holló Gábor 56.0
10. Hyper Team – Fülöp Szilárd 60.0
11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás 73.0
12. Drink Team – Magyar László 82.0

Detre megszerezte első futamgyőzelmét Előző

Detre megszerezte első futamgyőzelmét

Könyvajánló: Élesedj és gyorsulj! Következő

Könyvajánló: Élesedj és gyorsulj!