Siófok  8.3  •  7.8 kn       

Keszthely  5.9  •  6 kn       

Balatonfüred  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.2  •  9.1 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  4.9  •  5.9 kn       

Tiszafüred  2.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  7.4  •  2.9 kn       

2024. április 20., szombat

Detre megszerezte első futamgyőzelmét

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Tavaszi Regatta negyedik napján három pályaversenyt rendeztek. A nyolc csomós szélnél erősebbet is el tudtak volna viselni a versenyzők, de ahhoz elég volt, hogy a vízi rendezőség elindítsa a futamot.

Detre megszerezte első futamgyőzelmét

Ez a pályaverseny meghozta a Detre S. T. első győzelmét. A kreutz bója kerülésénél még a Székely Antal kormányozta Surgicare csapata vezetett, Detre Szabolcs csak a negyedik helyen fordult. A hátszél vitorla bekötése nem ment igazán olajozottan, mert mindössze hatan vannak a csapatban, ami egy ilyen típusú hajón a pályaversenyen nem elegendő. Mégis az asso Európa bajnok az utolsó pályaszakaszon már az élen volt és nagyszerű csapatmunkával győzelemre vitte csapatát. Ez a pálya a Halti Sailing Teamnek is kedve zett, jó taktikával a második helyen végzett Haltenberger Péter csapata, míg az összetettben vezető Pomucz Tamás a Fekete Sereggel most a harmadikként érkezett. „Mostanra forrt össze a csapatmunkánk így a szezon elején. Elégedettek vagyunk a mai teljesítményünkkel, mindhárom futamban dobogós helyezést értünk el.” – nyilatkozta a Halti S. T. kormányosa.

Stefán Tibor is harcba száll
A második pályaverseny előtt Stefán Tibor, az Incognito Sailing Team kormányosa pimaszul megjegyezte, hogy miért nem rendelt jobb szelet a szervező. A futam végén már nem volt semmi gondja a széllel, amikor elsőként ért a célba. Az első bójakerülésnél még csak a negyedik helyen voltak, itt a Spirituss vezetett, mögöttük a BYC Fanatics. A befutónál már egyértelműen az Incognito állt az élen. A BYC Fanatics, Hercsel Erik kormányossal, egy helyet javítva a kreutz bója fordulóhoz képest másodikként végzett. A bronzéremért az utolsó pillanatig óriási csata folyt. Sokáig úgy látszott, hogy Tuss Miklós behozza hajóját Haltenberger Péter előtt, de a Halti Sailing Team kiv&aac ute;ló hajrával győzedelmeskedni tudott, így ők szerezték meg a harmadik helyezést, ami sokat javít az összetett eredményükön. „Őszintén bevallva nem volt semmi koncepció a győzelem mögött. Próbáltam szélre vitorlázni, most minden összejött.” – mondta Stefán Tibor, az Incognito kormányánál. Az előző futamban diadalmaskodó, az 1980-as Olimpia résztvevője, Detre Szabolcs, most csak az ötödik lett. Pomuczék meglepetésre csak a hetedik helyen értek a célba. Mivel az ötödik futam után minden csapat kiejtheti a legrosszabb eredményét, ez a helyezés eddig nem rontott semmit a Fekete Sereg összetett első helyén.

Ma egyértelműen a BYC Fanatics-nak állt a zászló. A csapat megtáltosodott, az első futamon a hatodikak lettek, majd szereztek egy második helyezést, végül megkoronázták a napjukat egy győzelemmel. Kabala figurájuk, a tigris is szerencsét hozott nekik, a parton a diadalmenetüket is tigrisbundába bújva ünnepelték. „Egy nagyon jó amatőr csapatom van, ami mostanra csiszolódott össze. Ma ráadásul szerencsénk is volt, minden rajtunk remekül sikerült, a győztes futamunkban pedig még jó oldalt is sikerült választanunk. Élvezet ezzel a csapattal vitorlázni.” – mondta Hercsel Erik kormányos, miközben már tisztította az esti vacsorához a friss kagylót.
 
Futam eredmények

Első pályaverseny

1. Detre S. T. – Detre Szabolcs
2. Halti S. T. – Haltenberger Péter
3. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
4. Surgicare – Székely Antal
5. Spirituss – Tuss Miklós
6. BYC Fanatics – Hercsel Erik
7. Incognito S. T. – Stefán Tibor
8. Hyper S. T. – Fülöp Szilárd
9. LP Média – Takács Viktor
10. Corbolift S. T. – Holló Gábor
11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
12. Drink Team – Magyar László

Második pályaverseny

1. Incognito S. T. – Stefán Tibor
2. BYC Fanatics – Hercsel Erik
3. Halti S. T. – Haltenberger Péter
4. Spirituss – Tuss Miklós
5. Detre S. T. – Detre Szabolcs
6. Surgicare – Székely Antal
7. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
8. LP Média – Takács Viktor
9. Hyper Team – Fülöm Szilárd
10. Corbolift S. T. – Holló Gábor
11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás
12. Drink Team – Magyar László

Harmadik pályaverseny

1. BYC Fanatics – Hercsel Erik
2. Fekete Sereg – Pomucz Tamás
3. Halti S. T. – Haltenberger Péter
4. Incognito S. T. – Stefán Tibor
5. Corbolift S. T. – Holló Gábor
6. Spirituss – Tuss Miklós
7. Detre S. T. – Detre Szabolcs
8. LP Média – Takács Viktor
9. Surgicre – Székely Antal
10. Hyper Team – Fülöp Szilárd
11. Tutuola S. T. – Kovács Tamás

Időntúli befutó

Drink Team – Magyar László
 
Összetett

1. Fekete Sereg – Pomucz Tamás 9.0
2. BYC Fanatics – Hercsel Erik 20.0
3. Halti S. T. – Haltenberger Péter 23.0

 

SurgiCare a Fekete Sereg nyomában Előző

SurgiCare a Fekete Sereg nyomában

Pomucz bajnok a Fekete Sereg élén Következő

Pomucz bajnok a Fekete Sereg élén