Siófok  11.6  •  7.2 kn       

Keszthely  11.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.3  •  4.4 kn       

Balatonboglár  11.6  •  7.7 kn       

Orfű  11  •  5 kn       

Velencei-tó  12  •  6.9 kn       

Tiszafüred  14.2  •  4.3 kn       

Mályi-tó  14.1  •  0.5 kn       

2024. október 06., vasárnap

3 - 3. Ma sem lett kétpontos vezetés a Louis Vuitton Cup döntőjében

3 - 3. Ma sem lett kétpontos vezetés a Louis Vuitton Cup döntőjében

Ma szintén két futamot sikerült rendezni a Louis Vuitton Cup döntőjében, ahol a résztvevőknek ma is egy - egy győztes futamot sikerült vitorlázniuk.

Tegnap folytatódott a Louis Vuitton Cup döntője a harmadik és negyedik futammal. A harmadik futam elég gyorsan eldőlt, mert az olaszok technikai hibája miatt nem tudtak versenyezni, így a briteké lett a pont. A nap második futamában a csapatok már a rajt előtt egymásnak estek, így talán végre komoly match race jeleneteket láthattunk. A rajt előtt és a futam alatt is többször jeleztek a britek óvást, de a versenybírók egyik esetben sem adtak büntetést az olaszoknak.

Talán ezek az ítéletek is hozzájárultak ahhoz, hogy az olaszok tudták nyerni a futamot igaz mindössze négy másodperccel, de a futam alatt volt nagyobb hátránya is a briteknek.

Ma szintén két futamot sikerült rendezni a Louis Vuitton Cup döntőjében, ahol a résztvevőknek ma is egy - egy győztes futamot sikerült vitorlázniuk.

Az első futam a rajt előtt dőlt el nagy részben akkor, amikor az olaszok rövid időre ugyan, de leestek a foil - ról, ami elég volt a briteknek, hogy a rajt után végig tudják kontrollálni ellenfelüket és megnyerjék az ötödik futamot.

A második futamban a rajtnál egyik hajó sem tudott komoly előnyt gyűjteni és a pálya széléig gyakorlatilag pár méter különbség volt a két hajó között. A britek talán kicsit élesebben erőltették a vitorlázást, míg az olaszok inkább a sebességet erőltették. Ennek az első kapunál olasz vezetés lett az eredménye, amit a futam végéig meg is tudtak tartani.

Ezen a napon is egy - egy futamot tudott nyerni a két csapat így hat futam után 3 - 3 az állás. A nagy kérdés talán az lesz, ha továbbra is hasonlóan alakul az eredmény, hogy ki nyeri az utolsó futamot…

Döntetlen állás a Louis Vuitton Cup döntőjének első napja után Előző

Döntetlen állás a Louis Vuitton Cup döntőjének első napja után

6 - 4. Már csak egy lépésre vannak a Britek az America’s Cup döntőjétől Következő

6 - 4. Már csak egy lépésre vannak a Britek az America’s Cup döntőjétől