Siófok  16.1  •  7 kn       

Keszthely  15.9  •  5 kn       

Balatonfüred  15.8  •  6.1 kn       

Balatonboglár  15.5  •  5.3 kn       

Orfű  15  •  6 kn       

Velencei-tó  13.9  •  6.8 kn       

Tiszafüred  12.2  •  2.8 kn       

Mályi-tó  13.4  •  2.5 kn       

2024. október 06., vasárnap

Olasz - Amerikai döntő lesz az Unicredit Youth America’s Cup - on

Olasz - Amerikai döntő lesz az Unicredit Youth America’s Cup - on

A mai négy elődöntő futam rengeteg izgalmat hozott és ismét csak az utolsó futamban dőlt el a döntősök sorsa.

Ma négy futamot rendeztek az Unicredit Youth America’s Cup elődöntőiben ahol a hat csapatból kettő jutott a döntőbe. A Louis Vuitton Cup döntőjének első két futamát kevesebb, mint két nap múlva rendezik, és ezen a napon lesz a fiatalok döntő futama is.

A mai négy elődöntő futam rengeteg izgalmat hozott és ismét csak az utolsó futamban dőlt el a döntősök sorsa. Az első futamot a Swedish Challenge Youth Team powered by Artemis Technologies nyerte, második lett a Luna Rossa Prada Pirelli Youth Team és harmadik az Athena Pathway - Youth. A második futamot az amerikaiak nyerték, a dobogón pedig ismét az olaszok és a britek osztoztak. A harmadik futamban az olaszok végre tudtak nyerni egy futamot és ezzel gyakorlatilag be is biztosították a helyüket a döntőben. Másodiknak érkeztek az angolok és harmadiknak az amerikaiak. Három futam után még éppen a britek voltak döntős helyen, pontazonossággal az amerikaiakkal 17 - 17 ponttal, így kettőjük csatája és a másik döntős hely sorsa az utolsó futamra maradt.

Az utolsó futamot magabiztosan az Andoo Team Australia Youth Team nyerte, második helyen futottak be az olaszok, harmadik helyen pedig a hazai Sail Team BCN Youth érkezett. Az amerikaiak negyedikek a britek ötödikek lettek, ami azt jelentette, hogy a yenkee - k mérkőznek majd a Luna Rossa csapatával a döntőben.

Az Unicredit Youth America’s Cup - ból már csak a döntő van hátra, de az biztos, hogy mind a selejtezők, mind az elődöntő futamok rengeteg izgalmat tartogattak. A selejtezők során még voltak dominánsabb csapatok, de az elődöntőkben már igen kiélezett küzdelmek voltak. A négy elődöntőt négy különböző csapat nyerte és a végletekig nyitott volt a küzdelem.

Talán az is látszik, hogy a kihívók fiatal csapatai kicsit előnyösebb helyzetből indultak, és a negyedik futam előtt még arra is volt esély, hogy a Louis Vuitton Cup döntőjéhez hasonlóan a fiataloknál is angol - olasz párharc legyen, de végül az előző győzelmük után most egy harmadik hellyel kellett beérniük a briteknek…

Megvannak az elődöntősök az Unicredit Youth America’s Cup - on Előző

Megvannak az elődöntősök az Unicredit Youth America’s Cup - on

Befejeződött a 22. Rolex Swan Cup a Szardínián a Yacht Club Costa Smeralda rendezésében Következő

Befejeződött a 22. Rolex Swan Cup a Szardínián a Yacht Club Costa Smeralda rendezésében