Siófok  14.4  •  4.1 kn       

Keszthely  15.9  •  4 kn       

Balatonfüred  14.1  •  2.6 kn       

Balatonboglár  14.4  •  3.1 kn       

Orfű  14  •  5 kn       

Velencei-tó  13.1  •  4.3 kn       

Tiszafüred  12.2  •  2 kn       

Mályi-tó  12.9  •  2.7 kn       

2024. október 06., vasárnap

Megvannak az elődöntősök az Unicredit Youth America’s Cup - on

Megvannak az elődöntősök az Unicredit Youth America’s Cup - on

Ebben a csoportban már csak két futam volt hátra, amit ezen a napon sikerült is megrendezni.

Az utolsó napra is maradtak izgalmak az Unicredit Youth America’s Cup selejtezőiben. A B csoportban már gyanús volt, hogy a svédek és az ausztrálok biztos ott lesznek az elődöntőben, de a harmadik helyért még nagy csata volt várható.

Ebben a csoportban már csak két futam volt hátra, amit ezen a napon sikerült is megrendezni. Az első futamot az ausztrálok nyerték, második lett a hazai spanyol csapat, a harmadik helyre pedig a kanadaiak értek be. A svédek nem annyira remekeltek csak negyedikek lettek, de eddigi négy futamgyőzelmükkel nem kellett aggódniuk. A második futam a spanyolok nyerték és ezzel, 45 ponttal a második helyen jutottak be a 4 futamos elődöntőben. Másodiknak a svédek érkeztek, akik 62 ponttal simán nyerték a B csoportot és szintén ott vannak az elődöntőben. A futamban harmadik helyen ismét a kanadaiak jöttek be, de ez sem volt elég nekik ahhoz, hogy az elődöntőben jussanak. A harmadik csapat a csoportból az ausztrál volt, aki az elődöntőben folytathatja.

A másik, A jelű csoportban kicsit kevesebb futamot vitorláztak eddig szám szerint négyet. Az olaszok ebből hármat meg is nyertek és emellett mentek egy második helyet is, de az már biztos volt, hogy ők is elődöntősök, de a másik két hely még nyitott volt.

A napi első A csoportos futamot ismét az olaszok nyerték, második lett az American Magic és harmadiknak az eddig technikai problémákkal küzdő franciák érkeztek. A következő futam, szám szerint a hatodik is olasz győzelemmel zárult, másodiknak érkeztek a kiwik és harmadiknak az amerikaiak. Hat futam után már az amerikai továbbjutás is biztos volt így már csak a harmadik egyben utolsó hely volt kiadó az elődöntőben. A hetedik futamot a franciák nyerték, ismét a kiwik érkeztek másodiknak és az angolok harmadiknak. Az olaszok ebben a futamban a rajt előtt majdnem borultak így kicsit lemaradtak a mezőnytől. Az utolsó futam előtt még mindig nyitott kérdés volt a harmadik hely, mert a franciáknak 34, a kiwiknek 32 az angoloknak pedig 30 pontjuk volt, így hármójuk csatájában dölt el az utolsó hely.

A futamot az amerikaiak nyerték, második helyen érkeztek a britek és ezzel el is dőlt, hogy ők a hatodikak a holnapi elődöntőkben, harmadiknak pedig az olaszok.

A hatos elődöntőben tehát, holnap a Swedish Challenge Youth Team powered by Artemis Technologies, a Sail Team BCN Youth, az Andoo Team Australia Youth Team, a Luna Rossa Prada Pirelli Youth Team, a NYYC American Magic Youth Team, és az Athena Pathway - Youth fitaljai versenyeznek majd. Az elődöntőkben négy futam kerül megrendezésre hat hajóval, majd ezután a két legjobb vitorlázik majd még egy döntő futamot.

Svéd dominancia az Unicredit Youth America’s Cup B csoportjában Előző

Svéd dominancia az Unicredit Youth America’s Cup B csoportjában

Olasz - Amerikai döntő lesz az Unicredit Youth America’s Cup - on Következő

Olasz - Amerikai döntő lesz az Unicredit Youth America’s Cup - on