Siófok  12.7  •  2.5 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.4  •  1.5 kn       

Balatonboglár  12.8  •  4.9 kn       

Orfű  14  •  5 kn       

Velencei-tó  13.1  •  4.3 kn       

Tiszafüred  12.2  •  2 kn       

Mályi-tó  12.9  •  2.7 kn       

2024. október 06., vasárnap

Svéd dominancia az Unicredit Youth America’s Cup B csoportjában

Svéd dominancia az Unicredit Youth America’s Cup B csoportjában

A napi első, vagyis a B csoport második futamát az ausztrálok nyerték, ebben lett második a svéd csapat és harmadik a JAJO Team DutchSail.

A kihívók versenyében már megvannak a döntősök az INEOS és a Luna Rossa Prada Pirelli személyébe, így egy kicsit ismét a fiatalokra és az UniCredit Youth America’s Cup - ra terelődhetett a figyelem. Az A csoportban eddig négy futam ment le ahol az olaszok vezetnek, az amerikai és az angol csapat előtt. A B csoportban is elkezdődtek a küzdelmek ahol az első futamot a hazai csapat a Sail Team BCN nyerte meg. Szombatra az elmaradások miatt a rendezőség annyi futamot tervezett amennyit a szél engedett.

Az öt futamot kellemes keleti (Llevant) szélben kezdték a csapatok, ami volt, hogy 17 kts - ig is erősödött, a hullámok sem maradtak el melyek sokszor megtréfálták azért a fiatalokat. A futamok során sok helycsere volt, de hasonlóan az A csoporthoz itt is volt egy csapat, amely kimagaslott a mezőnyből. Ez nem volt más, mint az Oscar Engström és Ludvig Lindqvist által kormányzott Swedish Challenge Youth Team powered by Artemis Technologies. A svéd fiatalok az öt futamból egy második és négy első helyet gyűjtöttek és ezzel simán vezetik a B csoportot.

A napi első, vagyis a B csoport második futamát az ausztrálok nyerték, ebben lett második a svéd csapat és harmadik a JAJO Team DutchSail. Innen kezdve nem volt megállás a svédeknek végig első helyeket vitorláztak. Hat futam után az Andoo Team Australia Youth Team áll a második helyen, akik a futamgyőzelmük után 4,3,2,3 helyeket vitorláztak. Mindössze négy ponttal a dobogó illetve a továbbjutást jelentő harmadik helyen a hazai csapat a Sail Team BCN áll akik ezen a napon 4,5,2,3,6 helyeket vitorláztak.

A B csoportban már csak két futam van vissza a selejtezőkből, az A csoportban még négy. Ha ezek a futamok lemennek, akkor mind a két csoportból az első három csapat jut majd be az elődöntőkbe ahol 4 futamot vitorláznak majd. Ezután a döntőben már csak egy futam lesz ahol a két legjobb csapat mérkőzik.

Az INEOS Britannia után a Luna Rossa Prada Pirelli a másik döntős a Louis Vuitton Cup - on Előző

Az INEOS Britannia után a Luna Rossa Prada Pirelli a másik döntős a Louis Vuitton Cup - on

Megvannak az elődöntősök az Unicredit Youth America’s Cup - on Következő

Megvannak az elődöntősök az Unicredit Youth America’s Cup - on