Siófok  10.8  •  5.3 kn       

Keszthely  8.8  •  4.4 kn       

Balatonfüred  10.4  •  4.6 kn       

Balatonboglár  10.6  •  5.2 kn       

Orfű  9.6  •  2.6 kn       

Velencei-tó  11.7  •  2.9 kn       

Tiszafüred  12.7  •  4.6 kn       

Mályi-tó  12.4  •  1.2 kn       

2024. október 07., hétfő

Életben maradtak a svájci és amerikai remények a Louis Vuitton Cup elődöntőiben

Életben maradtak a svájci és amerikai remények a Louis Vuitton Cup elődöntőiben

A nap első összecsapása az INEOS és az Alinghi párharca volt

A mai napon kicsit megtréfálta az időjárás a csapatokat, hiszen a gyenge szélben aki egyet hibázott és nem tudott foil - on maradni az vesztett. Az időlimiten kívül talán az is elgondolkoztató lehet egy futam befejezésére, ha egyik AC75 - ös sem emelkedik ki a vízből, hanem 7 - 8 csomóval sodródik a pályán, de végül lett befutó…

A nap első összecsapása az INEOS és az Alinghi párharca volt. A rajtot a britek nyerték, miután az Alinghi korai rajtos volt. Az első kört végig a britek vezették majd a lenti kapu után balra nyitottak és a pálya szélénél fordulva nem tudtak foil - on maradni. Az Alinghi átvette a vezetést és innen már nem hibáztak. A futamot öt szakaszra rövidítették ahol már egyik hajó sem tudott folyamatosan foil - on vitorlázni. Végül az Alinghi még a 45 perces limitidőn belül be tudott futni így éleben maradtak a reményei a következő napra.

A mai második futamban az American Magic és a Luna Rossa Prada Pirelli csapott össze. Az első kaput a Luna Rossa vette 16 másodperces előnnyel, amit meg is tudott tartani a hátszél végéig. A második kreutz - ban az American Magic jobbra a Luna Rossa balra nyitott. Az amerikai oldal és az útjog jobbnak bizonyult, így a szakasz felénél az American Magic átvette a vezetést, ráadásul az olaszok még büntetést is kaptak a közeli találkozásért. A következő találkozásnál az olaszok voltak elől, majd amikor újra útjogosan érkeztek a yenkick akkor ugyan el tudtak menni előttük a Luna Rossa - val, de egyből újabb büntetést is gyűjtöttek. A kaput végül két másodperc előnnyel az American Magic vette. Hátszélben többször volt csere az élen de talán a futam legérdekesebb pillanata, egyben fordulópontja a hátszeles kapu volt. Az American Magic érkezett jobb csapáson de a Luna Rossa be tudott haulzolni még a kapuhoz. Az amerikaiak elég helyet hagytak az olaszoknak (akik egyből óvtak) és szépen elvitorláztak alattuk. Innen már sima győzelem volt az American Magic – nek.

Öt futam után mind a két párharc 4 - 1 re áll, folytatás holnapután…  

Holnap viszont elkezdődik az UniCredit Youth America’s Cup, amit a fiatalok AC40 - esekkel flottaversenyben vitorláznak majd.

A britek és az olaszok is egy pontra a Louis Vuitton Cup Final - tól Előző

A britek és az olaszok is egy pontra a Louis Vuitton Cup Final - tól

Szoros küzdelmek az Unicredit Youth America’s Cup első napján Következő

Szoros küzdelmek az Unicredit Youth America’s Cup első napján