Siófok  10.2  •  5.6 kn       

Keszthely  8.2  •  4 kn       

Balatonfüred  9.8  •  4.7 kn       

Balatonboglár  10  •  5.5 kn       

Orfű  •  2.8 kn       

Velencei-tó  10.7  •  3.5 kn       

Tiszafüred  12.4  •  4.5 kn       

Mályi-tó  11.5  •  1.5 kn       

2024. október 07., hétfő

A britek és az olaszok is egy pontra a Louis Vuitton Cup Final - tól

A britek és az olaszok is egy pontra a Louis Vuitton Cup Final - tól

A szél volt, hogy 18 csomó fölé is erősödött, ahol a hajók legnagyobb sebessége kicsit több mint 50 csomó (92,6 km/h) is volt.

Ragyogó napsütés és kiváló vitorlás kondíciók fogadták vasárnap is, a Louis Vuitton Cup  elődöntőinek résztvevőit, ahol a Luna Rossa Prada Pirelli és INEOS Britannia is újabb két futamgyőzelmet zsebelt be.

Ez a verseny valóban arról szól, amit több mint 170 éve már a királynőnek is megfogalmaztak „There is no Second”. A mai nap után az öt győzelemig tartó párharcban az olasz és a brit csapat is 4 - 0 ra vezet, így az Alinghi Red Bull Racing és a NYYC American Magic holnaptól már nem hibázhat.

A szél volt, hogy 18 csomó fölé is erősödött, ahol a hajók legnagyobb sebessége kicsit több mint 50 csomó (92,6 km/h) is volt. Az első futamban a Luna Rossa Prada Pirellit a rajttól kezdve esélyt sem adott ellenfelének és kihasználva az amerikaiak egy - egy hajókezelési hibáját végül 26 másodperc előnnyel nyerték a futamot.

A második amerikai olasz párharcban is végig az olaszok vezettek, de a vége szorosra sikerült, mert a befutó előtt 100 méterrel az utolsó találkozásnál az olaszok épphogy csak elfértek az American Magic előtt és 2 másodpreccel meg tudták nyerni mai második párharcukat is.

A tegnapi meggyőző teljesítménye után az INEOS Britannia is folytatta sikeres szériáját, így két újabb futamgyőzelemmel ők is 4 - 0 - ás állással várják a holnapi napot.

A mai első brit svájci összecsapás rajtja a briteké volt. Az Alinghi Red Bull Racing - nek először ismét nem sikerült Foi - on maradnia, majd ezután egy útjogos találkozásnál majdnem nekimentek az INEOS - nak. A Britek lélekjelenlétének köszönhetően nem lett baj az esetből, akiknek innen már nem volt nehéz dolguk a futamban, amit több mint két kilométer és két perc húsz másodperc előnnyel nyertek.

A második futamban szorosabb volt a rajt és az első kreutz. Az INEOS az első kreutzban folyamatosan arra törekedett hogy mindig útjogosan találkozzon az Alinghi - vel, aminek eredményeként a harmadik találkozásoknál már meggyőző előnyük volt. Innen nem engedték ki a kezükből a futamot és végül 48 másodperccel nyerték ezt a futamot is.

A Louis Vuitton Cup elődöntői holnap 14.00 kor folytatódnak újabb két futammal, amennyiben erre szükség lesz…

Brit és olasz győzelmek a Louis Vuitton Kupa elődöntőiben Előző

Brit és olasz győzelmek a Louis Vuitton Kupa elődöntőiben

Életben maradtak a svájci és amerikai remények a Louis Vuitton Cup elődöntőiben Következő

Életben maradtak a svájci és amerikai remények a Louis Vuitton Cup elődöntőiben