Siófok  9.6  •  6 kn       

Keszthely  7.9  •  3.3 kn       

Balatonfüred  9.3  •  5 kn       

Balatonboglár  9.3  •  5.7 kn       

Orfű  8.6  •  2.7 kn       

Velencei-tó  9.1  •  4.1 kn       

Tiszafüred  12.2  •  4.6 kn       

Mályi-tó  10.6  •  1.5 kn       

2024. október 07., hétfő

Brit és olasz győzelmek a Louis Vuitton Kupa elődöntőiben

Brit és olasz győzelmek a Louis Vuitton Kupa elődöntőiben

Változó és trükkös, 7 - 13 csomós dél - délnyugati szélben zajlottak a futamok.

Verőfényes napsütésben kezdődtek ma a Louis Vuitton Cup elődöntői ahol az Ineos Britannia az Alinghi Redbull - al, a Luna Rossa Prada Pirelli pedig az American Magic - el versenyzett.

Változó és trükkös, 7 - 13 csomós dél - délnyugati szélben zajlottak a futamok. Sir Ben Ainslie Britannia - ja és az Alinghi Red Bull Racing között szoros futamokat vártak a szakértők, de végül sima győzelmeket hoztak a britek. A Britannia sebessége széllel szemben meggyőző volt, hátszélben pedig inkább kimagasló, aminek eredménye, kettőből két futamgyőzelem lett.

Dylan Fletcher, az INEOS Britannia olimpiai arany és ezüstérmes kormányosa így nyilatkozott: „Keményen dolgozunk a Round Robin - ok óta. A parti csapat tökéletesen felkészítette a hajót az elődöntőkre. A két győzelem ellenére igen kemény napon vagyunk túl, ahol az egyik legnehezebb döntés az orrvitorlaválasztás volt. Örülünk a győzelemnek és biztosak vagyunk benne, hogy az Alinghi Red Bull Racing holnap még keményebb ellenfél lesz.”

Arnaud Psarofaghis, az Alinghi Red Bull Racing kormányosas így nyilatkozott a futamok után: „Nehéz körülmények voltak ma. Hibáztunk, de utána megpróbáltuk, ami tőlünk telet, hogy újra versenyben legyünk. Az első futamban rossz döntéseket hoztunk, amikor a jobb oldal fizetett, majd a második futamban, a rajt előtt nem sikerült foil - on maradni, ami elég nagy hátrány volt. Az INEOS nagyon jól vitorlázott.”

A Louis Vuitton Cup elődöntőjének másik összecsapásán a Luna Rossa Prada Pirelli a NYYC American Magic - el versenyzett, ahol Paul Goodison - t sérülése miatt nélkülöznie kellett az amerikai csapatnak. A verseny így is szoros volt, az amerikaiak mindkét meccs elején vezettek, Tom Slingsby - ék zseniálisan vitorláztak, de apró manőverhibák miatt bukták a futamot. A Luna Rossa élt a lehetőségeivel, így a nap végén ők örülhettek két győzelemnek.

Francesco Bruni így nyilatkozott: „Rendkívül nehéz körülmények, és igazán szoros verseny. Nehéz volt olvasni a szelet és maximalizálni a hajó teljesítményét. Ez egy furcsa nap volt, ilyen időjárást még nem nagyon tapasztaltunk Barcelonában. Sikerült a legjobbat kihoznunk a napból, de nagyon fárasztó volt.”

Tom Slingsby így nyilatkozott nap végén: „Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy vitorláztunk. A srácok elképesztő munkát végeztek, de két futamot elveszíteni az fáj. Néhány fejlesztést eszközöltünk a hajón, és egy kicsit jobb lett, megbízhatóbb érzés vitorlázni vele. Tudjuk, hogy ma máshogy is alakulhatott volna, és izgatottan várjuk a holnapot.”

A Louis Vuitton Cup elődöntői holnap folytatódnak Barcelonában, további két két futammal…

ILCA Európa-kupa verseny: Héder arany, Varga bronz! Előző

ILCA Európa-kupa verseny: Héder arany, Varga bronz!

A britek és az olaszok is egy pontra a Louis Vuitton Cup Final - tól Következő

A britek és az olaszok is egy pontra a Louis Vuitton Cup Final - tól