Siófok  26.1  •  2.4 kn       

Keszthely  26.9  •  4 kn       

Balatonfüred  25.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  26.1  •  2.7 kn       

Orfű  30  •  3 kn       

Velencei-tó  26.9  •  4.4 kn       

Tiszafüred  28.2  •  2.5 kn       

Mályi-tó  26.8  •  2.1 kn       

2024. augusztus 22., csütörtök

Nyugodtan és nagy önbizalommal várja a rajtot Érdi Mári

Nyugodtan és nagy önbizalommal várja a rajtot Érdi Mári

A pénteki megnyitó ünnepségen a több mint 700 kilométeres távolság miatt a vitorlázó olimpikonok nem lehettek ott Párizsban, de saját ünnepséget tartottak a parton Marseille-ben

Nem foglalkozik az esélylatolgatásokkal, csak magára figyel és szeretne minden zavaró tényezőt kizárni Érdi Mária, akire a világ- és Európa-bajnoki címe miatt kiemelten figyel a hazai és a nemzetközi sajtó. A pénteki megnyitó ünnepségen a több mint 700 kilométeres távolság miatt a vitorlázó olimpikonok nem lehettek ott Párizsban, de saját ünnepséget tartottak a parton Marseille-ben, nézték a közvetítést és képletesen csatlakoztak a magyar csapathoz, amint a hajójukat mutatták a Szajnán.  

Minden előkészülettel végzett, tulajdonképpen már csak számolja a napokat és várja az első rajtot – ezt mesélte Érdi Mária Marseille-ben a párizsi olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén. A világ- és Európa-bajnok sportoló ugyanazt a típusú hajót és vitorlát kapta a szervezőktől, amilyennel egyébként is versenyezni szokott, ami szerencsés egybeesés. 

„Kipróbáltam a hajót, illetve a vitorlát és teljesen elégedett vagyok, ez így nekem komfortos, jól ismerem ezt a típust. Igazából ez sebesség pluszt is jelent a vízen, de legalább ennyire fontos, hogy biztonságérzetet, önbizalmat ad. Nagyon várom már, hogy kezdődjön verseny” – mondta Érdi Mária, akit a sportágon belül mindenki Máriként szólít.  

A magyar vitorlázók nem költöztek be a marseille-i olimpiai faluba, hanem a többi sportolótól külön, saját szálláson laknak.  

„Egy olimpián rengeteg dologra kell figyelni, sok minden eltereli az ember figyelmét. Ezt csak fokozná, ha a faluban laknánk. Emiatt döntöttem úgy, hogy külön szeretnék lenni, a falutól távol, saját apartmanban, ahol a többi versenyen megszokott napi rutin szerint élhetem az életem” – árulta el Érdi Mária.  

Ugyanígy döntött a másik magyar induló, Vadnai Jonatán is. Ő bátyjával, a kétszeres olimpikon Vadnai Benjáminnal lakik egy apartmanban. 

„Hét perc sétára vagyunk a kikötőtől, nagyon kényelmes ez így nekünk. Főzünk magunknak, készítünk reggelit, ebédet, vacsorát, mindent úgy csinálunk, ahogy az elmúlt években a különböző versenyeken megszoktuk” – mesélte az Európa-bajnoki ezüstérmes vitorlázó. Azt is mondta, hogy nagyon jók a körülmények a parton, a Magyar Vitorlás Szövetség egy kényelmes, légkondicionált konténert biztosított számukra, ahol nem csak pihenni lehet, hanem egy kisebb konditermet is ki tudtak alakítani, ott melegítenek, nyújtanak. 

A két magyar versenyző számára augusztus 1-jén kezdődik az olimpia. A pénteki párizsi ünnepélyes megnyitón a több mint 700 kilométeres távolság miatt természetesen a magyar küldöttség egyik tagja sem vett részt, de saját megnyitót szerveztek Marseille-ben, nézték a közvetítést, és hatalmas ujjongás tört ki a csapat szálláshelyén, amikor a magyar olimpikonokat és kísérőket mutatták a tévében.  

Vadnai Jonatán elégedett az olimpiai hajóval Előző

Vadnai Jonatán elégedett az olimpiai hajóval

Helly Hansen: A siker kulcsa az egymásba vetett bizalom Következő

Helly Hansen: A siker kulcsa az egymásba vetett bizalom