Siófok  12.2  •  11.7 kn       

Keszthely  10.9  •  5 kn       

Balatonfüred  11.9  •  7.8 kn       

Balatonboglár  11.8  •  9.6 kn       

Orfű  11  •  7 kn       

Velencei-tó  12.2  •  14.5 kn       

Tiszafüred  12.2  •  5.9 kn       

Mályi-tó  12.1  •  5.6 kn       

2024. május 04., szombat

Budapest Boat Show 2024

Budapest Boat Show 2024

A Budapest Boat Show - n több mint ötven kiállító, a hajózás minden szegmensébe betekintést engedett.

Idén február 22 és 25 között 32. alkalommal került megrendezésre a Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a Budapest Boat Show 2024. A kiállítással egy időben került megrendezésre a megújult Utazás+ kiállítás, a Karaván Szalon és a 2. E-bike Test & Show a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A Budapest Boat Show - n több mint ötven kiállító, a hajózás minden szegmensébe betekintést engedett. Idén is a motorcsónakok domináltak, ahol a gyártók, mind a hagyományos mind elektromos meghajtással kínálták hajóikat.

Jó volt látni, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség és a kiállítás díszvendége a https://vitorlazzitthon.hu/ több utánpótlás és olimpiai, vagy volt olimpiai hajóosztályt is kihozott az eseményre, ezzel is színesítve az eseményt.

A kiállítás színpadán és az MVSZ stúdiójában több érdekes beszélgetést is halhattunk (a teljesség igénye nélkül Raffica – René Lezard utánpótlás program, SSL Team Hungary, Rakonczai Gábor).

Már jó ideje nem hiányozhat a kiállításról a medence és az ehhez kapcsolódó programok sem, idén is láthattunk modell vitorlás küzdelmeket és SUP – os bemutatókat is.

Jövőbe mutatóan és a fentarthatóságot szem előtt tartva idén is láthattuk a BME Solar Boat projektjét. Emellett még rengeteg elektomos és Foil – os vízi járművet is találhattunk a négy nap alatt.

Egy - egy olyan újdonság is volt, ami én talán az érdekes vízi jármű kategóriába sorolnék de valójában egy motorcsónakról beszélünk. Ez nem volt más mit egy tűzpiros Fiat 500 as felépítményű motorcsónak.

Ami talán számomra kicsit hiányzott, azok a vitorlás klubok voltak. Lehet jó lenne ha a nagyközönség is kicsit megismerhetné a kishazánkban lévő Balatoni, Velencei tavi és egyéb kisebb vízterületek sportéletét, de reméljük a jövőben velük is találkozunk…

ILCA EB: Érdi Mári Európa bajnok, Vadnai Jonatán ezüstérmes! Előző

ILCA EB: Érdi Mári Európa bajnok, Vadnai Jonatán ezüstérmes!

A The Famous Project MOD70 - es trimaránja, elindult Portimao felé az Atlantic Return Challenge - n Következő

A The Famous Project MOD70 - es trimaránja, elindult Portimao felé az Atlantic Return Challenge - n