Siófok  17.2  •  5.7 kn       

Keszthely  15.9  •  7 kn       

Balatonfüred  16.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.2  •  5.4 kn       

Orfű  16  •  9 kn       

Velencei-tó  14.9  •  5.3 kn       

Tiszafüred  14.1  •  3.8 kn       

Mályi-tó  14.1  •  2.1 kn       

2024. május 06., hétfő

A The Famous Project MOD70 - es trimaránja, elindult Portimao felé az Atlantic Return Challenge - n

A The Famous Project MOD70 - es trimaránja, elindult Portimao felé az Atlantic Return Challenge - n

A csapat, az átkelés és a sok edzés fő célja, hogy 2025 - ben a tisztán női csapat, a Jules Verne Trophy - ért, szálljon majd ringbe

A RORC Caribbean 600  - on elért kiváló, abszolút harmadik hely és az Antigua - i edzések után, a The Famous Project hét fős női legénység február 27 - én, kedden hagyta el Antigua - t. A MOD70 - es trimaránnal elsőként készülnek teljes női legénységgel Atlanti Óceán átkelésre, Antigua – ból Portimao - ba, Portugáliába.

A csapat, az átkelés és a sok edzés fő célja, hogy 2025 - ben a tisztán női csapat, a Jules Verne Trophy - ért, szálljon majd ringbe, igaz ekkor már nem MOD70 – es trimaránnal, hanem a jelenlegi rekorder Ultim IDEC Sport - al (2017 - Francis Joyon – 40 nap 23 óra 30 perc 30 másodperc). A Transatlanti átkelés hasznos állomása a felkészülésnek ahol lehetőség nyílik a csapategység erősítésére, illetve a készségek hosszú távú fejlesztésére, valamint a folyamatos teljesítményhatárokon való vitorlázásra.

A hét fős csapatot Alexia Barrier (FRA) és Dee Caffari (GBR) irányítja majd, emellett Pam Lee (IRL), Joan Mulloy (IRL), Annie Lush (GBR), Annemieke Bes (NED) és Deborah Blair (GBR) lesz a legénység. A csapattal tart még egy női MCM is, Muriel Vandenbempt.

Egy hét edzéssel, szereléssel és a RORC Caribbean 600 – al a hátuk mögött az összkép teljesen pozitív a csapatnak. A 600 mérföldes versenyen, amely 11 sziget mellett halad el, ezúttal Jack Bouttell, Miles Seddon és Tom Dawson edzők segítették a csapatot. A pályán eltelt 1 nap 10 órás 16 perces idejük mindössze két órával marad el a többtestű győztes idejétől.

Dee Caffari meséli: „Micsoda verseny! Intenzív és csodálatos is volt egyben. Ami az edzési lehetőséget illeti, amit a csapat szeretett volna, az tökéletesen sikerült. Sok manőver, sok vitorlacsere, taktikus pálya, minden aspektusa a versenyvitorlázásnak. És mindezt végigcsinálni, és csak néhány órával lemaradni a másik két MOD70 mögött, az igazán jó érzés. A verseny nagy részében közelről láthattuk őket, és tudjuk, hol hibáztunk. De jó volt végre újra versenyben lenni mindenkivel.”

„Most már sokkal stabilabban visszük a hajót és a trimm is kezd összeállni, ami az egymás iránti bizalom és a tanulás eredménye. Azt is meg kell szokni, hogy milyen dinamikus a trimm ezeken a hajókon, és hogy milyen vonalon vezessük a hajót a teljesítményének határán.

Az átkelés is fontos része a felkészülésnek, de ezután a csapat Portugáliából a Francia La Grande Motte – i bázisára vitorlázik, hogy megkezdje majd az edzéseit az Ultimmal is.

Az átkelés lesz az első olyan kihívása a csapatnak ahol edző nélkül már csak a teljes női legénység lesz a hajón. Az átkelésen Dee Caffari kormányozza a hajót, és a project másik kormányosa Alexia Barrier lesz a navigátor. A csapatban vitorlázik még Joan Mulloy (IRL) és Pam Lee (IRL). Utóbbi eddig több mint 10 Transatlanti átkeléssel büszkélkedhet Ocean 50 és Class 40 osztályokban.

A projekt honlapja:

https://thefamousproject.io/


 

Budapest Boat Show 2024 Előző

Budapest Boat Show 2024

Vadnai Jonatán és Benjamin a kezdetektől a közös pódiumon állásig, ilyen volt az athéni kontinensbajnokság Következő

Vadnai Jonatán és Benjamin a kezdetektől a közös pódiumon állásig, ilyen volt az athéni kontinensbajnokság