Siófok  17.2  •  2.2 kn       

Keszthely  14.9  •  2 kn       

Balatonfüred  16.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  17.2  •  1.6 kn       

Orfű  19  •  5 kn       

Velencei-tó  16.3  •  2.7 kn       

Tiszafüred  14.6  •  2.4 kn       

Mályi-tó  17.3  •  3.5 kn       

2024. május 20., hétfő

Sallai Gáborék állnak a második helyen a J24 EB harmadik versenynapja után

Sallai Gáborék állnak a második helyen a J24 EB harmadik versenynapja után

Így az összesen 3 levitorlázott futam után, az első napi pozícióját megőrizve, továbbra is a német Schwere Jungs áll az élen

A hazai rendezésű J24-es Eb harmadik versenynapján, augusztus 25-én pénteken 1 futam megrendezésére volt lehetőség. Így az összesen 3 levitorlázott futam után, az első napi pozícióját megőrizve, továbbra is a német Schwere Jungs áll az élen, Stefan Karsunke kormányzásával, a Sallai Gábor kormányozta iJroncat megőrizte a második helyét, az USA-ból érkezett Kurt Dammeier Amuse Bouche nevű hajójával pedig feljött a harmadik helyre és innen várja a folytatást.

A harmadik versenynapot a versenyrendezőség parti halasztással kezdte, majd 13:00-kor a pályaterületen folyamatosan mért bíztató szélviszonyokra építve Peter Lübeck, a verseny dán főrendezője kivezényelte a mezőnyt a vízre. A pályát 5-5,5, csomós keleti szélre építették és egyből a legszigorúbb, fekete lobogó alatt került sor a rajteljárásra. Erre az időhiány és a korábbi napok tapasztalatai miatt volt szükség. A futam folyamán a szélerő folyamatosan csökkent, ezért rövidített pályát vitorláztak a versenyzők.

A mai rövidített futamot a Alexandros TAGAROPOULOS által kormányzott Hellenic Police (GRE 751) nyerte, második helyen a Budapest Wedding (HUN 64) futott be Bajusz ANDRÁS kormányzásával, a harmadik pedig az USA-ból érkezett Kurt Dammeier lett Amuse Bouche nevű egységével.

A tikkasztó napot az Eb kiemelt támogatója a Quantum Sails futamok utáni Aprés Sailing sör partyja enyhítette a parton. 19:00 órakor a rendezőség Gála vacsorával kedveskedik a versenyzőknek és a rendezőknek.

A negyedik, és egyben utolsó előtti versenynapon, augusztus 26-án 10:00 órakor tervezik az első futamot és ha a szélviszonyok engedik, akár 4 futam is lehet.

Eredmények ide kattintva érhetőek el.

Szöveg és fotók forrása: Balatonfüredi Yacht Club

Ilyen még nem volt! Egyedülálló hajós verseny a Balatonon! Előző

Ilyen még nem volt! Egyedülálló hajós verseny a Balatonon!

Öt futam után ír, német és magyar csapatok az élen a J24-es Eb-n Következő

Öt futam után ír, német és magyar csapatok az élen a J24-es Eb-n