Siófok  21.9  •  13 kn       

Keszthely  23.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  21.9  •  13 kn       

Orfű  23  •  13 kn       

Velencei-tó  20.4  •  9.9 kn       

Tiszafüred  21.7  •  12.3 kn       

Mályi-tó  17.9  •  3.3 kn       

2024. április 15., hétfő

Öt futam után ír, német és magyar csapatok az élen a J24-es Eb-n

Öt futam után ír, német és magyar csapatok az élen a J24-es Eb-n

Öt futam után az ír egység áll az élen

Újabb két futammal folytatódott 2023-as évi J24-es Európa-bajnokság a Balatonon augusztus 26-án, szombaton. Öt futam után az ír egység áll az élen, Cillian DICKSON a Headcase-szel továbbra is vezetnek, a második helyen áll Stefan KARSUNKE kormányzásával a Schwere Jungs, harmadik pedig, legjobb magyar egységként SALLAI Gábor az iJroncat nevű hajóval, annak ellenére, hogy a mai versenynapon összegyűjtöttek egy fekete lobogós rajtkizárást. A mai napot az ötödik futam után életbe lépő kiejtő futam is kissé megváltoztatta a dobogósok korábbi sorrendjét.

A negyedik versenynap reggel parti halasztással indult a nap, a szélviszonyok csak délután 16:00 órakor tették lehetővé a futamrendezést. A futam U lobogóval indult 6-7 csomós nyugati szélben, mindössze egy korai rajtos egységgel. Az Eb negyedik futamán az első bójavételnél a német Stefan Karsunke (Schwere Jungs), a magyar Sallai Gábor (iJroncat) és az ír Cillian Dickson (Headcase) volt a sorrend, mely a befutónál ír, német és magyar befutó sorrendre módosult. A negyedik helyen a Tomai Balázs kormányozta JBond, míg az ötödik a német Hauke KRUESS kormányozta Pfau lett.

Az Eb összesen ötödik futama első rajtját általános visszahívás követte, így a rendezőség fekete lobogóval rajtoltatta el második próbálkozásra a mezőnyt. A délután folyamán korábban felépült 6-7 csomós átlagszél az 5. futam folyamán jelentősen lecsökkent, ezért a rendezőség a pályarövidítés mellett döntött és befuttatta a 2. kreutz bójánál a mezőnyt. A legyengült szélben az 5. futam befutója a következőképpen alakult. Az ír Headcase csapat érkezett be elsőnek, őket az olasz Ignazio Bonanno kormányozta La Superba követte, harmadikként pedig a Litkey Farkas kormányozta El Nino futott be.

Nagyon szoros a dobogóért folytatott küzdelem; az élen levő csapatok között mindössze néhány pontos különbség van csak, így az Európa bajnoki cím minden bizonnyal az utolsó napon fog eldőleni.

A jelenleg második helyen álló Stefan KARSUNKE elégedett lehet az egyébként nagyobb szélhez szokott csapatával, ugyanis tegnap úgy nyilatkozott, hogy a „Célunk az első 5-ben végezni, és akkor már elégedettek leszünk. Ez nem a mi szelünk, de mindent megteszünk, hogy elöl végezzünk.”

Az utolsó versenynapon, vasárnap augusztus 27-én 14:00 óráig indíthat rajtot a rendezőség, mindenki bizakodik, hogy lesz alkalma még vitorlázni.

https://www.sailwave.com/results/sailingbyc/j24_ec_2023.htm

Sallai Gáborék állnak a második helyen a J24 EB harmadik versenynapja után Előző

Sallai Gáborék állnak a második helyen a J24 EB harmadik versenynapja után

Ír győzelem, német ezüst és magyar bronz a J24-es Eb - n Következő

Ír győzelem, német ezüst és magyar bronz a J24-es Eb - n