Siófok  14.9  •  12.7 kn       

Keszthely  12.9  •  9 kn       

Balatonfüred  14.6  •  11.3 kn       

Balatonboglár  14.9  •  15.2 kn       

Orfű  13  •  10 kn       

Velencei-tó  14.9  •  11.5 kn       

Tiszafüred  13.8  •  8.6 kn       

Mályi-tó  13.8  •  7.2 kn       

2024. március 29., péntek

Vadnai Jonatán 3. lett az idei ILCA VB előversenyén

Vadnai Jonatán 3. lett az idei ILCA VB előversenyén

Hollandiában a North Sea regattán a házigazdák nagyot álmodtak: május 16. és 29. között összesen - időben némiképp eltolva - 22 offshore és inshore hajóosztály számára rendeztek versenyt a Hága melletti Scheveningenben.

Remek eredmény a kvalifikációs VB helyszínén, Hágában.

Hollandiában a North Sea regattán a házigazdák nagyot álmodtak: május 16. és 29. között összesen - időben némiképp eltolva - 22 offshore és inshore hajóosztály számára rendeztek versenyt a Hága melletti Scheveningenben. Magyar szemmel az ILCA versenyek voltak igazán érdekesek, hiszen ezeken szerepeltek a jövő évi olimpiára készülő lasereseink is. Ráadásul éppen ezen a helyszínen rendezik meg augusztusban a World Sailing világbajnokságot, ami az első és legfontosabb lehetőség lesz az olimpiai részvételi jog megszerzésére.

Az olimpia ILCA 7 osztályban 10 futam után hirdettek végeredményt: Vadnai Jonatán a fantasztikus 3. helyen végzett, úgy, hogy két futamban győzni tudott, kétszer pedig a második helyen végzett. A versenyt az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok ciprusi Pavlos Kontides nyerte, az ezüstérmes az ír, VB ezüstérmes Finn Lynch lett.

Illusztris társaság állt a dobogón... Jonatán idei fejlődése, az eredmények sora jól mutatja: a fokozatos formábahozás, a fizikai képességek és a technikai-taktikai tudás tervszerű fejlesztése tudatos munka eredménye az idei legfontosabb célig, a jó világbajnoksági szereplésig.

Az idősebbik Vadnai testvér, az olimpikon Benjamin a 15. helyen végzett.

Az olimpiai egyszemélyes női hajóosztály, az ILCA 6 mezőnyében olimpikonunk, Érdi Mári képviselte a magyar színeket. Két hatodik hellyel indított, majd betegség miatt öt futamban nem tudott elindulni. Végül az utolsó napon egy második és egy hetedik hellyel villantotta meg klasszisát. Kilenc futam alapján végül huszadik lett, ennél azonban sokkal többet jelent az a sorozat, az az egyenletes teljesítmény, amelyet a végigvitorlázott futamokban elért.

 Az idei North Sea Regatta kifejezetten nehéz és fárasztó verseny volt, 17-18 csomós szelek fújtak, erős volt az áramlás. Valószínűleg mindkét klasszisunk és segítőik értékes tapasztalatokat gyűjtöttek a kvalifikációs VB helyszínén. 

visyla

Finn EB: Németh Domonkos nyert, a magyar flotta jól szerepelt és a Fair Play is előkerült Előző

Finn EB: Németh Domonkos nyert, a magyar flotta jól szerepelt és a Fair Play is előkerült

Mire jó egy előverseny? Következő

Mire jó egy előverseny?