Siófok  17.9  •  3 kn       

Keszthely  15.9  •  11 kn       

Balatonfüred  16.9  •  4.2 kn       

Balatonboglár  16.1  •  7.5 kn       

Orfű  19  •  7 kn       

Velencei-tó  20.3  •  5.3 kn       

Tiszafüred  24.9  •  6.5 kn       

Mályi-tó  21.4  •  3.5 kn       

2023. szeptember 23., szombat

Újabb kemény versenynap a Finn EB - n, Németh Domonkos újra az élen

Újabb kemény versenynap a Finn EB - n, Németh Domonkos újra az élen

Németh Domonkos megint hibátlanul teljesített, mindkét keddi futamot megnyerte, így összetettben újra az élre állt.

Kedden a vasárnapihoz hasonló zord körülmények  között versenyeztek a finnesek, két futamra került sor. Németh Domonkos megint hibátlanul teljesített, mindkét keddi futamot megnyerte, így összetettben újra az élre állt. A top 5-ben van Haidekker Elemér is, a top 20-ban pedig hat magyar sportoló foglal helyet. 

Kedden, a Csopakon zajló finn dinghy Európa-bajnokság harmadik versenynapján a nyitónaphoz (vasárnap) hasonló körülmények között versenyeztek a finnesek, végig szakadó esőben 0 és 50 fok között változó, 10,2 és 17,6 csomó közötti erősségű szélben – nem több, mint 15 fokban - két futamot teljesített a mezőny. 

Az első futamot még inkább északkeleti szélben tudta elindítani Farkas Péter főrendező, de már a futam folyamán is látszott, hogy az erősségében stabil szél balra fordul, így a második cirkálószakaszt módosítani is kellett. A következő futamban a cirkálószakasz tengelyét már a megváltozott szélirányra, azaz 10 fokra tűzte ki a rendező. A nap második etapjában kicsit gyengébb, 9,8 és 12,7 csomós szélben versenyzett a mezőny, de az Oscar lobogó fenttartásához, azaz a szabad pumpáláshoz mindvégig elegendő szél maradt. A szóban forgó körülmények között a korábbi listavezető magyar Németh Domonkos fölénye megkérdőjelezhetetlennek bizonyult. Mindkét futamban végig az első helyen vitorlázott, így komoly előnnyel nyerte meg azokat, így a nap végén összetettben visszavette az első helyet.

Az Európa-bajnokságon eddig öt futamot teljesítettek, így ezek közül a legrosszabb eredmény már nem számít bele az összetett sorrendbe. Az első három helyezett személyében mindezzel együtt sem történt változás. Tehát a kieső futammal számolt listán Németh Domonkos négy futamgyőzelemmel áll az első helyen, őt a hétfőn még élen álló francia Laurent Hay követi, majd a portugál Felipe Silva következik. A dobogós helyezéseken állókat sorrendben Haidekker Elemér, Alessandro Marega és Bartosz Szydlowski követi. Ez azt is jelenti, hogy a top 5-ben két magyar sportoló szerepel, a top 20-ban pedig hat magyar versenyző - Németh Domonkos és Haidekker Elemér mellett - Pallay Tibor (12.), Lukáts Ákos (16.), Székely Antal (18.), Huszár Géza (20.)  kapott helyet. 

A teljes eredménylistát az alábbi linken lehet megnézni:

Finn dinghy Európa-bajnokság eredményei

Fotók: Robert Deaves

Gyökeres fordulat Csopakon: Egy futamra került sor a Finn EB - n Előző

Gyökeres fordulat Csopakon: Egy futamra került sor a Finn EB - n

Finn EB: Szélsőséges körülmények között növelte előnyét Németh Domonkos Következő

Finn EB: Szélsőséges körülmények között növelte előnyét Németh Domonkos