Siófok  8.8  •  2.2 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  8.5  •  2.4 kn       

Balatonboglár  8.8  •  1.3 kn       

Orfű  •  23 kn       

Velencei-tó  7.5  •  11.2 kn       

Tiszafüred  7.9  •  19.1 kn       

Mályi-tó  8.3  •  13.5 kn       

2024. március 29., péntek

Véget ért a Trofeo Princesa Sofia Mallorca - n

Véget ért a Trofeo Princesa Sofia Mallorca - n

Nagyszombaton, április 8-án, az éremfutamokkal zárult a nagy érdeklődés mellett lezajlott viadal, hiszen ez a hét volt az olimpiai kvalifikációig, az idei világbajnokságig hátralévő út első, nagyon fontos állomása.

Nagyszombaton, április 8-án, az éremfutamokkal zárult a nagy érdeklődés mellett lezajlott viadal, hiszen ez a hét volt az olimpiai kvalifikációig, az idei világbajnokságig hátralévő út első, nagyon fontos állomása. Minden olimpiai osztályban itt voltak az egész világból a legjobbak, és a lebonyolítás is az olimpiai rendszer szerint zajlott: öt kvalifikációs és öt döntő futam, egyetlen kieső, és a végén a legjobb tíznek, dupla pontszámmal, az éremfutam. Az ILCA hajóosztályokban voltunk érdekeltek, ILCA 6-ban Érdi Mári, ILCA 7-ben Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin indultak. Érdekesség, hogy ebben a két hajóosztályban már az éremfutamok előtt eldőlt az aranyérem sorsa, a győztesek az addigi tíz futamban már olyan előnyt szereztek, hogy az éremfutamban sem lehetett volna már megelőzni őket. Az ILCA 6 osztály legjobbja a háromszoros olimpia érmes Marit Bouwmeester lett (van neki arany, ezüst és bronzérme is… eddig), gyermekszülés után tért vissza, ezek szerint remek formában. ILCA 7 hajóosztályban pedig a brit Michael Beckett (2021-es Európa-bajnok) győzött.

Mindhárom magyar laseresünk természetesen az arany csoportban végzett, a legjobban Vadnai Jonatán szerepelt. Mindössze négy ponttal maradt le az éremfutamról, és két viszonylagos megingástól függetlenül egyenletes teljesítményt nyújtott, a selejtezők során nyert futamot, futott be másodikként, és a döntők során is szerzett két haton belüli helyet.

Instagramján (vadnaijonatan) írta: „A 13. helyen végeztem a mallorcai világkupán, ez volt az első verseny a szezonban ahol a 49 nemzet 184 indulója közt az egész élmezőny jelen volt, nagyon intenzív és izgalmas futamok voltak, főleg a 60+ fős aranycsoportosok.
Egy kicsit bánt, hogy a tegnapi nap két nagy pontszámú futamot is begyűjtöttem, amiből csak egyet tudtam ejteni, de ezen kívül örülök a héten nyújtott teljesítményemnek. Két hét múlva folytatás a hyeres-i világkupán!”

Jonatán eredménye azért is biztató, hiszen ha hasonló teljesítményt nyújt majd a világbajnokságon, az gyakorlatilag biztos olimpiai kvalifikációt jelent.

Bátyja, Vadnai Benjamin ezúttal 27. lett.

ILCA 6 hajóosztályban Érdi Mári a 107 induló közül a 29. helyen végzett.

A verseny, teljes nevén 52. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mallorca by Iberostar nem kezdődött könnyen. Az első napon a gyenge, forgolódó szélben hat órát töltött vízen a mezőny, úgy hogy végül érvényes futam nélkül zárult a nap. Másnap végre sikerült futamot tartani a borult, esős időben, hét órát voltak vízen a versenyzők. A harmadik naptól szerencsére kiderült az ég, és innentől minden nap 11 óra körül megjött a menetrendszerű sea breeze, ami kora délutánra 10-14 csomóig is „megerősödött”, a szokásosnál tehát gyengébben fújt, de végül is sikerült a teljes programot teljesíteni.

Ezzel a versennyel tehát megkezdődött a versenyfutás az olimpiai részvételi jogosultságokért, és ebben a versenyben, eddigi eredményeik alapján, jól állnak a mieink.

Eredmények

visyla

Héder Benedek Barna megnyerte az ILCA 4 Európa Kupa sorozat első versenyét! Előző

Héder Benedek Barna megnyerte az ILCA 4 Európa Kupa sorozat első versenyét!

Hajrá 420 - asok! Következő

Hajrá 420 - asok!