Siófok  21.9  •  13 kn       

Keszthely  23.9  •  10 kn       

Balatonfüred  21.5  •  12.2 kn       

Balatonboglár  21.9  •  13 kn       

Orfű  23  •  13 kn       

Velencei-tó  20.4  •  9.9 kn       

Tiszafüred  21.7  •  12.3 kn       

Mályi-tó  17.9  •  3.3 kn       

2024. április 15., hétfő

Kettős Magyar siker az EUROSAF L30 Európabajnokságon

Kettős Magyar siker az EUROSAF L30 Európabajnokságon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sanremoban túlnyomórészt gyenge-közepes szelekben rendezték meg a kontinensbajnokságot, hat nemzet tíz hajója csatázott a helyezésekért két körös up&down pályán.

A Tranquilo az aranyérmet, a Present Perfect az ezüstöt hozta haza Sanremoból.

Sanremoban túlnyomórészt gyenge-közepes szelekben rendezték meg a kontinensbajnokságot, hat nemzet tíz hajója csatázott a helyezésekért két körös up&down pályán. A THE csapata, a Tranquilo (Bakonyi Attila kormányos, Rauschenberger Miklós, Nedbál Noel, Lukáts Csaba és Juhász György) nagy fölénnyel nyert: öt futamban elsőként, háromban másodikként futottak be, az utolsó versenyen már el sem kellett indulniuk.

A Spartacus hajója, a Present Perfect legénysége ebben a felállásban először versenyzett együtt (Dr.Tenke Péter kormányos, Goszleth Marcell, Tenke Martin, Szörényi Ádám, Takácsy Levente), ezzel együtt remekül vitorláztak, három futamot nyertek és nem volt dobogósnál rosszabb helyük. Sanremo csodálatos napos idővel fogadta a mezőnyt, a rendezésre sem lehetett panasz. A magyar vitorlássport meghatározó arcai (közülük többen más hajóosztályokban is versenyeznek igen magas szinten) ezúttal ebben a hajóosztályban is bizonyítottak.

Eredmények

visyla

A Bahamákról és Chiléből is jönnek az Orfűi Nemzetközi modellvitorlás versenyre Előző

A Bahamákról és Chiléből is jönnek az Orfűi Nemzetközi modellvitorlás versenyre

A Wild Joe ORC 1.  kategóriában nyert a Rolex Middle Sea Race - n! Következő

A Wild Joe ORC 1. kategóriában nyert a Rolex Middle Sea Race - n!