Siófok  18.3  •  18 kn       

Keszthely  16.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  14.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  19 kn       

Orfű  20  •  12 kn       

Velencei-tó  19.5  •  10.9 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

A Bahamákról és Chiléből is jönnek az Orfűi Nemzetközi modellvitorlás versenyre

A Bahamákról és Chiléből is jönnek az Orfűi Nemzetközi modellvitorlás versenyre

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Október 22-23-án a Pécsi-tó ad otthont, nyolc nemzet csaknem harminc versenyzőjét felvonultató regattának.

Hétvégén rendezi az Orfűi Vitorlás Egyesület hazánk legrangosabb nemzetközi rádió-távirányítású modellvitorlás-versenyét a Hungarian IOM Opent. Október 22-23-án a Pécsi-tó ad otthont, nyolc nemzet csaknem harminc versenyzőjét felvonultató regattának.

A horvátországi IOM Világbajnokság előtti utolsó nagy verseny az orfűi, ami egyben az Alpok-Adria Kupasorozat idei befejező állomása is. Szinte az összes hazai IOM versenyző rajthoz áll a horvát, szlovák, román, olasz, svéd és chilei illetve bahamai versenyzők mezőnyében.

Orfű nem először ad otthont rangos nemzetközi modellvitorlás-versenynek, 2017-ben három hajóosztály világbajnokságát rendezték a Mecsek vitorlázó arénájában. Nyolcadik alkalommal lesz nyílt IOM verseny a Pécsi-tavon. Az IOM mára a modellvitorlázás legrangosabb hajóosztálya lett, amelyben a legerősebb nemzetközi mezőny van jelen. A IOM hajó, egy méter hosszú, négy kilogramm súlyú, csúcstechnológiát képviselő modellvitorlás, amivel négy kontinensen, nagy létszámú flottákban versenyeznek. A IOM egy nagyon komoly World Sailing hajóosztály, ami nyolc éve itthon is hivatalos MVSZ hajóosztálynak minősül.

A britek mellett a horvátok uralják a mezőnyt, több horvát világbajnoka is van a hajóosztálynak. Nekünk sincs panaszra okunk, ott lesz a mezőnyben világbajnoki ezüstérmesünk dr. Csóka László, aki most hazai pályán okozhat meglepetést.

Akinek még nincs programja a hétvégére, jöjjön és nézze meg a modellvitorlázás élversenyzőit a Pécsi-tavon!

Lengyel kettős győzelem született a 49er és 49erFX U23 - as Európabajnokságon Előző

Lengyel kettős győzelem született a 49er és 49erFX U23 - as Európabajnokságon

Kettős Magyar siker az EUROSAF L30 Európabajnokságon Következő

Kettős Magyar siker az EUROSAF L30 Európabajnokságon