Siófok  17.2  •  6.9 kn       

Keszthely  15.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.9  •  6.1 kn       

Balatonboglár  17  •  9.3 kn       

Orfű  16  •  5 kn       

Velencei-tó  18.5  •  4.3 kn       

Tiszafüred  15.7  •  3.4 kn       

Mályi-tó  17.9  •  1.6 kn       

2024. június 16., vasárnap

Edzést tartott a Bahreini Nemzetek Kupájára készülő Magyar csapat

Edzést tartott a Bahreini Nemzetek Kupájára készülő Magyar csapat

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A kiválasztási szempontok között feltétel volt a legfontosabb nemzetközi versenyeken elért pontszám, világ és olimpiai kvalifikációk és ott elért eredmények - valamint a balatonfüredi edzőtábor során mutatott teljesítmény.

Berecz Zsombor világbajnok, olimpiai ezüstérmes vitorlázónk válogatta össze a Star Sailors League (SSL) avagy a Nemzetek Kupája sorozatra a legjobb hazai vitorlázókat.

A kiválasztási szempontok között feltétel volt a legfontosabb nemzetközi versenyeken elért pontszám, világ és olimpiai kvalifikációk és ott elért eredmények - valamint a balatonfüredi edzőtábor során mutatott teljesítmény.

Az október utolsó napjaiban véget ért, közel egy hetes edzőtáborban Ian Ainslie volt az edző, a nemzetközi szinten is elismert szakember az összesen 16 főből álló alap csapatot erősen megdolgoztatta. A kemény edzésnapok célja az volt, hogy az SSL döntőjébe, Bahreinbe a top 11, éppen egy focicsapatnyi magyar versenyzőt, a legjobbakat válasszák ki. A világ legjobb vitorlázói érkeznek a bahreini döntőre, Ausztrália, Új-Zéland, Egyesült Államok, Németország és a többi európai hajós nemzet, még Horvátország is elképesztően erős csapattal áll ki. Berecz Zsombiék egy régi álmot váltottak valóra, kizárólag jól képzett versenyvitorlázók tudtak egy hajón dolgozni, edzeni és a szakmai szint ezzel óriásit ugrott már az első perctől kezdve. A versenyen is szereplő RC44-es vitorlás működésének megismerése és a manőverek, mozdulatsorok tökéletesítése, rövid pályákon sok fordulóval gyakorlás és a verseny taktikai mozzanatainak a begyakorlása volt a fő feladat. Nagy különbséget lehetett külső szemlélőnek is látni az első és az utolsó edzésnap között, sokat fejlődött a magyar csapat, igazán ütős a végső felállás is.

AZ SSL GOLD CUP 2022 INDULÓINAK NÉVSORA:

Németh Áron
Gyapjas Zsombor
Tomai Balázs
Takácsy Levente
Németh Domonkos
Lillik Ákos
Rozsnyay Domonkos
Majthényi Szabolcs
Bakóczy Róbert
Goszleth Marcell
Berecz Zsombor

A következő edzésprogram október 6.-án indul és szintén a Kékszalag Port kikötőben zajlik Balatonfüreden. A teljes csapat be lesz vonva a gyakorlásba. Most a mezőnytaktikát, versenyhelyzeteket fogják gyakorolni, szintén edzői irányítás alatt, Nautic370-es versenyhajókat használnak majd.

Star Sailors League info:
https://goldcup.starsailors.com/
SSL Team Hungary - aktuális hírek:
https://www.facebook.com/SSLTeamHungary

Kép: Gémesi Jóka

GJ/VL

High-performance olimpiai osztályok Európa-bajnoksága Balatonfüreden Előző

High-performance olimpiai osztályok Európa-bajnoksága Balatonfüreden

Vadnai Tamás és csapata bronzérmes az ASSO99 Európa Kupán Következő

Vadnai Tamás és csapata bronzérmes az ASSO99 Európa Kupán