Siófok  33.5  •  4.2 kn       

Keszthely  29.9  •  5 kn       

Balatonfüred  33  •  2.5 kn       

Balatonboglár  30.1  •  5.8 kn       

Orfű  32  •  7 kn       

Velencei-tó  34  •  5.8 kn       

Tiszafüred  32  •  10.5 kn       

Mályi-tó  29.6  •  10.2 kn       

2024. július 19., péntek

Vadnai Tamás és csapata bronzérmes az ASSO99 Európa Kupán

Vadnai Tamás és csapata bronzérmes az ASSO99 Európa Kupán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A versenyen 7 nemzet 22 hajója vett részt, most először egy francia hajó is feltűnt rajtolók között.

Idén a németországi Chiemsee adott otthont az Asso99 osztály nyílt Európa Kupa viadalának. A versenyen 7 nemzet 22 hajója vett részt, most először egy francia hajó is feltűnt rajtolók között. A magyarokat két egység képviselte, a Kakas Máté vezette Fiji és a Tomasso Vadnai Tamás kormányzásával.

A verseny szeptember 30-án délben indult, az időjárás az első két nap nem volt hálás, kevés szélben összesen két futamot sikerült megtartani. Vasárnap aztán igen változatos szélviszonyokkal és sok esővel megérkezett a nyugati szél, amiben három futamot sikerült megszervezni a rendezőknek.

A harmadik futam közben lecsapott egy kisebb vihar egy zivatar kíséretében. Az erős szél több borulást és az egyik hajó elsüllyedését okozta. 

Hétfőn végül kisütött a nap és három újabb futammal  zárult le a versenyt. 

Az Európa Kupát az egyik helyi klub versenyzője, Leopold Fricke nyerte csapatával. Másodikként a hétfői kiemelkedő versenyzésének köszönhetően az olasz Andrea Farina csapata végzett. Harmadik pedig a Tomasso csapata lett: Vadnai Tamás, Fazekas Gergő, Huszka Róbert, Érdi Vince, Kopcsányi Zoltán és Dobos Gergő. Jól szerepelt a Fiji is, ők végül a 6. helyen végeztek.

Eredmények

Edzést tartott a Bahreini Nemzetek Kupájára készülő Magyar csapat Előző

Edzést tartott a Bahreini Nemzetek Kupájára készülő Magyar csapat

Elhalasztották az SSL Gold Cup döntőjét Következő

Elhalasztották az SSL Gold Cup döntőjét