Siófok  18.9  •  5.1 kn       

Keszthely  16.9  •  5 kn       

Balatonfüred  17.8  •  4.6 kn       

Balatonboglár  17.1  •  5 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  19.8  •  6.1 kn       

Tiszafüred  20.6  •  7.4 kn       

Mályi-tó  19.5  •  6.3 kn       

2023. szeptember 25., hétfő

470-es Junior VB: Fej fej mellett a legjobbak

470-es Junior VB: Fej fej mellett a legjobbak

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az összetettben a Matisse Pacaud - Lucie De Gennes francia kettős várja az élről a folytatást, 1 ponttal van tőlük lemaradva a Rosa Donner - Sebastian Slivon alkotta osztrák duó.

Két újabb futammal zárták a Tihanyi Hajós Egylet (THE) által megrendezett 470-es junior világbajnokság pénteki versenynapját a résztvevők. Az összetettben a Matisse Pacaud - Lucie De Gennes francia kettős várja az élről a folytatást, 1 ponttal van tőlük lemaradva a Rosa Donner - Sebastian Slivon alkotta osztrák duó. 

Pénteken már reggel fél 8-kor vízre vezényelte a csapatokat Farkas Péter főrendező és fél 9-kor el is rajtolt a vébé hetedik futama. A flotta ismét a Tihanyi-félsziget nyugati oldalán versenyzett bízva abban, hogy a korai keleti-északkeleti szél ezen az oldalon tovább kitart. Még az Oscar lobogó is előkerült, igaz a futam végére Romeo váltotta, azaz csak az első körben engedte szabadjára a pumpálást a versenyrendezőség. A szélerő kissé visszafogottá vált, 50 fokról fújó szélben a futamot végül az osztrák Rosa Donner - Sebastian Slivon kettős nyerte meglőzve két lengyel duót, az Agnieszka Pawlowska - Bartek Szlija (2. hely) és a  Zofia Korsak - Franciszek Borys (3. hely) egységet. 

A következő futamra balra rendezte át a pályát a főrendező, ám egy technikai hiba - az elszabaduló a szél felőli pályajel - miatt az első cirkáló szakasz végén érvényteleníteni kellett ezt az etapot. Az újrarajtoltatott menetben minden a helyén volt, a futam végére enyhén jobbra tendáló, kissé gyengülő szélben futott be a mezőny.

Ezt a menetet a lengyel egységek dominálták, az első helyet  Kacper Paszek-Oliwia Laskowska versenypáros szerezte meg, a másodikat pedig az Agnieszka Pawlowska - Bartek Szlija duó. Őket az francia Amelie Flandorffer - Pierre Williot páros követte.

Az összetett eredménylistát Matisse Pacaud - Lucie De Gennes kettős vezeti, akik pénteken két ötödik helyet szerezte. Mindössze 1 ponttal lemaradva követi őket a legjobb osztrák egység, a Rosa Donner - Sebastian Slivon páros. Harmadik helyről vág neki a folytatásnak Agnieszka Pawlowska - Bartek Szlija lengyel duó. 

A legjobb helyeken célba érő magyar kettős, a Vida Péter - Batiz Ábel páros folytatta jó szereplését, s a csütörtöki futamgyőzelem után 4. és 9. helyet szereztek pénteken. Így a 12. helyen tartózkodnak 8 futam után és 13 pontra vannak a még éremfutamot jelentő 10. pozíciótól.

A verseny hivatalos (angol nyelvű) oldala ide kattintva érhető el. 

A részletes eredmények ide kattintva érhetők el. 

Az első versenynap beszámolója ide kattintva érhető el. 

A második versenynap beszámolója ide kattintva érhető el.

A harmadik versenynap beszámolója ide kattintva érhető el.

Magyar sikerek a Tihanyi VB - n Előző

Magyar sikerek a Tihanyi VB - n

Elkaszált nap után jöhet az igazi hajrá a 470 - es Junior VB - n Következő

Elkaszált nap után jöhet az igazi hajrá a 470 - es Junior VB - n