Siófok  11.1  •  10.8 kn       

Keszthely  12.9  •  3 kn       

Balatonfüred  10.8  •  7 kn       

Balatonboglár  11  •  5.7 kn       

Orfű  11  •  5 kn       

Velencei-tó  11.3  •  9.1 kn       

Tiszafüred  14.4  •  7.2 kn       

Mályi-tó  11.8  •  8.5 kn       

2024. április 20., szombat

Elkaszált nap után jöhet az igazi hajrá a 470 - es Junior VB - n

Elkaszált nap után jöhet az igazi hajrá a 470 - es Junior VB - n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az utolsó, vasárnapi futamokon viszont nagy izgalmakra van kilátás, mivel igen szoros az állás összetettben. Rendhagyó képes beszámoló egy rendhagyó napról.

Szombaton a szél fújt 30 fokról, majd 80-ról is, de nem igazán tudott megállapodni, azaz nem volt futamképes az időjárás. Az utolsó, vasárnapi futamokon viszont nagy izgalmakra van kilátás, mivel igen szoros az állás összetettben. Rendhagyó képes beszámoló egy rendhagyó napról. 

"A péntek esti fergeteget követően a szombat reggeli esőben tartott edzői értekezleten nagy, viharos szélről is beszéltek a rendezők. Az egyértelmű volt, hogy amíg esik nem fog kialakulni stabil irányú és erejű szél, így mindenki annak elállásában bízott- Igaz a 10 órás vízreszálláshoz elállt az eső azonban a szél iránya továbbra is hektikus maradt, 30-túl 80 fokig minden irányból mértek szelet" - így kezdődik a házigazda Tihanyi Hajós Egylet (THE) 470-es junior világbajnokság szombati "versenynapról" szóló beszámolója. 

A felhős időben nem alakult ki versenyzésre alkalmas időjárás egészen délután 2 óráig, ekkor egy egészen stabil irányú és erejű, keleti-északkeleti szél csalogatta vízre a mezőnyt, azonban mire a pálya felállhatott volna, elfordult majd leállt.

Ezt további parti várakozás követte, ám hiába várt a teljes mezőny, nem történt pozitív változás.

A fentek miatt szombnaton végül nem került sor futamra a vébén. 

Mivel szombaton nem volt futam, így vasárnap a pénteki eredményekkel vág neki az utolsó futamoknak.Vasárnapra két futamot tervez a rendezőség, az egyik az úgynevezett utolsó futam, amely várhatóan 11-kor kezdődik és 11-30. helyezett egységek mérik össze tudásukat,  A legjobb helyen álló - az éremfutamról éppen lemaradó - magyar páros, Vida Péter - Batiz Ábel vasárnap még egy helyet javíthatnak a végeredményükön.

Az éremfutam rajtja 12-re van "kitűzve", itt az első 10 egység versenyez, és befutási helyezésük kétszeresét kapják pontban. Mivel több versenyző között is csak egy-két pont különbség, mindenképp izgalmas futamra van kilátás, amit online élőben lehet majd követni a 470-es osztályszövetség itt elérhető Facebook-oldalán.

A verseny hivatalos (angol nyelvű) oldala ide kattintva érhető el. 

A részletes eredmények ide kattintva érhetők el. 

Az első versenynap beszámolója ide kattintva érhető el. 

A második versenynap beszámolója ide kattintva érhető el.

A harmadik versenynap beszámolója ide kattintva érhető el.

Fotók: Szűcs Ábel / THE

470-es Junior VB: Fej fej mellett a legjobbak Előző

470-es Junior VB: Fej fej mellett a legjobbak

Két bronzérmet hozott haza a Pöff SE a Nacra 15 VB - ről Következő

Két bronzérmet hozott haza a Pöff SE a Nacra 15 VB - ről