Siófok  12.7  •  2.9 kn       

Keszthely  13.9  •  7 kn       

Balatonfüred  12.4  •  5.2 kn       

Balatonboglár  12.6  •  1.6 kn       

Orfű  13  •  4 kn       

Velencei-tó  12.6  •  7.9 kn       

Tiszafüred  14.4  •  4.8 kn       

Mályi-tó  11.8  •  7 kn       

2024. április 19., péntek

ILCA 4 ifjúsági VB: Molnár Lilla az aranycsoportban!

ILCA 4 ifjúsági VB: Molnár Lilla az aranycsoportban!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az augusztus 20-ig tartó világbajnokságon csütörtöktől már a döntő futamokra kerül sor.

Az augusztus 20-ig tartó világbajnokságon csütörtöktől már a döntő futamokra kerül sor. A Portugália déli részén fekvő vitorlásközpontban túlzás nélkül ideális körülmények között versenyezhetnek a részvevők: az első nap, augusztus 15-én a 14-20 csomós szél fokozatosan épült fel, a második napon is hasonló, 12-19 csomós szél fújt, és a selejtezők utolsó napján is 12-16 csomós szélben, napsütésben, hullámos vízen zajlottak a futamok. Naponta kettőt rendeztek, így mind a hat kiírt selejtezőt sikerült az összes flottának megrendezni. Kiegyensúlyozott, sűrű a mezőny, nincs leosztott lap, óriási csaták várhatóak a döntőkben. Öt hajós magyar csapat utazott a világbajnokságra Csomai József edző vezetésével. Nagy öröm, remek teljesítmény, hogy Molnár Lilla (MVM SE) eddig elért összetett 69. helyével bejutott az arany csoportba. Klubtársa, Kátai Boglárka (a 134. helyen) ezüst csoportos.

A fiúk közül - mindannyian a füredi BYC versenyzői - Demjén Olivér (100.) és Lackó Dávid (136.) ezüst csoportos, Szokody Vincent (210.) a smaragd csoportba került. Az időjárási előrejelzés a három döntő napra az eddiginél valamivel gyengébb, de ugyancsak a kora délutáni órákra felépülő, stabil szelet jósol, szurkoljunk a magyaroknak!

Eredmények

visyla

Lengyel bravúr a Junior 470-es VB második napján Előző

Lengyel bravúr a Junior 470-es VB második napján

Magyar sikerek a Tihanyi VB - n Következő

Magyar sikerek a Tihanyi VB - n