Siófok  15.5  •  2.6 kn       

Keszthely  14.9  •  10 kn       

Balatonfüred  15.2  •  1.7 kn       

Balatonboglár  15.5  •  4.2 kn       

Orfű  17  •  4 kn       

Velencei-tó  14.7  •  6.7 kn       

Tiszafüred  15.6  •  3.6 kn       

Mályi-tó  14  •  3.9 kn       

2024. április 26., péntek

Lengyel bravúr a Junior 470-es VB második napján

Lengyel bravúr a Junior 470-es VB második napján

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A három, stabil délnyugati szélben megrendezett futamok után az addig 14. helyen tartózkodó lengyel egység 10 helyet javítva - 2 futamgyőzelem mellett egy 8. hellyel - az összetett rangsor 4. helyére lépett előre. Úgy fest nekik nagyon feküdt a 215-240 fokról fújó 6,5-12,5 csomós termik. Hasonlóan jól teljesített a TUR7-es egység is, bár ők csak két helyet léptek előre, mindhárom futam a legszűkebb élmezőnyben végeztek.

A Tihanyban zajló 470 junior világbajnokság második napja komoly helycserékkel végződött. A három, stabil délnyugati szélben megrendezett futamok után az addig 14. helyen tartózkodó lengyel egység 10 helyet javítva - 2 futamgyőzelem mellett egy 8. hellyel - az összetett rangsor 4. helyére lépett előre. Úgy fest nekik nagyon feküdt a 215-240 fokról fújó 6,5-12,5 csomós termik. Hasonlóan jól teljesített a TUR7-es egység is, bár ők csak két helyet léptek előre, mindhárom futam a legszűkebb élmezőnyben végeztek. 

A legjobb magyarnak Benyó Máté - Horváth Ákos (THE) egység bizonyul továbbra is, egy helyet javítva a tizennyolcadik helyről várják a csütörtöki folytatást.

A nap vesztese az első két futam után élen álló osztrák csapat, ők "behúztak" egy BFD-t. A nap igazi vesztese a harmadik futam utolsó köréig vezető pozícióban vitorlázó Vida Ábel -Batiz Péter kettős, akik végül a negyedik helyen értek célba, ám korai rajtjuk miatt UFD került a nevük mellé.

A listát a jól teljesítő török Efe Tulcali - Defne Danismend egység vezeti, őket követi a szerdai versenynapon egy korai rajtot abszolváló osztrák Rosa Donner - Sebastian Slivon kettős, mögöttük harmadik pozícióban pedig a két futam után még második helyen álló Matisse Pacaud -  Lucie de Gennes egység van. 

A világbajnokságon minden a tervek szerint halad, két nap után 5 futamon van túl a mezőny, változatos szelekben vitorláztak, többször előkerült az OSCAR illetve ROMEO lobogó. A következő napokban Farkas Péter főrendező tervei szerint napi két futamot teljesít a mezőny, majd a verseny utolsó napján következik az éremfutam, derült ki a Tihanyi Hajós Egylet beszámolójából. 

Fotó: Szűcs Ábel/ THE

A verseny hivatalos (angol nyelvű) oldala ide kattintva érhető el. 

Az eredmények ide kattintva érhetők el. 

Az első versenynap beszámolója ide kattintva érhető el. 

Változatos, de eredményes nappal kezdődött a 470 Junior VB Előző

Változatos, de eredményes nappal kezdődött a 470 Junior VB

ILCA 4 ifjúsági VB: Molnár Lilla az aranycsoportban! Következő

ILCA 4 ifjúsági VB: Molnár Lilla az aranycsoportban!