Siófok  8.8  •  5.1 kn       

Keszthely  5.9  •  2 kn       

Balatonfüred  8.5  •  5 kn       

Balatonboglár  8.8  •  4.6 kn       

Orfű  •  7 kn       

Velencei-tó  11.4  •  5.6 kn       

Tiszafüred  10.8  •  4.3 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.4 kn       

2024. március 01., péntek

Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság!

Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hajrájához érkezett a felkészülés a vitorlázók 420-as világbajnokságára, amelyet augusztus 5. és 13. között rendez meg az alsóörsi Balatoni Yacht Club 21 ország több mint 240 párosának részvételével.

A hajrájához érkezett a felkészülés a vitorlázók 420-as világbajnokságára, amelyet augusztus 5. és 13. között rendez meg az alsóörsi  Balatoni Yacht Club 21 ország több mint 240 párosának részvételével. 

A csapatok több mint fele az utóbbi napokban már megérkezett a helyszínre, ahol lázasan zajlanak az előkészületek: a Balatoni Yacht Club alsóörsi bázisán kényelmes és elegáns „otthonra” talált a világ vezető ifjúsági hajóosztálya, a 420-as mezőny tagjai, akik az utóbbi napokban jó szélben tudtak edzeni a Balatonon - derült ki a Balatoni Yacht Club hunsail.hu-nak küldött beharangozójából. 

Jó néhány csapatot még várnak a szervezők, péntekre azonban már teljes lesz a mezőny – a megnyitó ünnepséggel (a nemzetek bevonulásával) ugyanis akkor veszi kezdetét a világbajnokság, amelynek versenyfutamai hétfőn kezdődnek.

A népes és nagyon rangos mezőnyben ott lesz a 420-as osztály krémje, gyakorlatilag az összes ifjúsági világbajnoki érmes: elég, ha csak az amerikai Freddie Parking, Asher Beck, az izraeli Roy Levi, Ariel Gal vagy éppen a horvát Ema Samarzija, Leon Scheidl kettőst említjük. A junior mezőnyben is leadta a nevezését a portugáliai Európa-bajnokság összes érmese: a spanyol Ian Clive Walker, Finnn Dicke, a szintén spanyol Marc Mesquida, Ramon Jaume és az olasz Alessio Castellan, Jan Bassi páros.

A hölgyek küzdelme ugyancsak kiélezettnek ígérkezik – itt a spanyol Maria Perello, Marta Cardona, illetve az olasz Camilla Michelini, Margherita Bonifaccio párosok késhegyre menő csatájára lehet számítani, amelybe beleszólhatnak még néhányan.

A versenyzők tehát készen állnak arra, hogy összemérjék vitorlázótudásukat, további jó hír a hazai szurkolók és a sportág kedvelői számára, hogy 20 magyar páros is bizonyíthat – ők bízhatnak a hazai pálya ismeretében.

A fentiek alapján talán már nyilvánvaló: minden adott ahhoz, jó versenyfutamokat láthassanak a szurkolók hétfőtől, s hogy a hazánk egyik legaktívabb és legeredményesebb utánpótlás-nevelő bázisaként ismert Balatoni Yacht Club izgalmas világbajnokságot rendezhessen az alapításának 750. évfordulóját idén ünneplő Alsóörsön.

A verseny hivatalos honlapja: ide kattintva érhető el. 

A nevezési lista pedig itt érhető el.

Képek: Cserta Gábor / BYC1912

29er VB, El Balis: Két Magyar páros is az arany csoportban! Előző

29er VB, El Balis: Két Magyar páros is az arany csoportban!

470 Master's Cup: Itt a végeredmény! Következő

470 Master's Cup: Itt a végeredmény!