Siófok  17.7  •  3.3 kn       

Keszthely  16.9  •  5 kn       

Balatonfüred  17.4  •  3.5 kn       

Balatonboglár  17.8  •  4.8 kn       

Orfű  17  •  6 kn       

Velencei-tó  16  •  4.2 kn       

Tiszafüred  20.6  •  8.6 kn       

Mályi-tó  17.7  •  8.7 kn       

2022. augusztus 09., kedd

470 Master's Cup: Itt a végeredmény!

470 Master's Cup: Itt a végeredmény!

A versenyzők már megszokásból vitorláztak ki a kettes pályára, a Balatonföldvár előtti vízterületre a pèntek reggeli 7-8 keleties szélben

Pénteken befejeződött a négynapos 470 Master's Cup a THE-ben. Német győzelem született, de két magyar egység dobogós lett.  

A versenyzők már megszokásból vitorláztak ki a kettes pályára, a Balatonföldvár előtti vízterületre a pèntek reggeli 7-8 keleties szélben. A rendezőség ugyanoda tűzte ki a pályát, ahova a korábbi napok alkalmával. A pènteki utolsó versenynapra tervezett 2 futam gyorsan, és zökkenőmentesen zajlott, a pályán módosítani futam alatt egyáltalán nem kellett, futamok között pedig csak hosszabbításra volt szükség, derült ki a Tihanyi Hajós Egylet által küldött beszámolóból. 

A nap nyertese a holland Benny Kouwenhoven - Jan Kouwenhoven páros volt, akik mindkét futamban diadalmaskodtak. Az első futamban második helyet szerzett  a Takács Péter - Asperján Dénes (KYC) egység, harmadik helyen pedig az olasz Stefano Ghigliotti - Dario Ghigliotti hajó vitorlázott. A nap és egyben a verseny utolsó futamában a holland után az összetett győztes Thieme házaspár, majd a  Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros futott be.

A versenyzők augusztus 2-5. között összesen tizenegy futam alatt mérhették össze a tudásukat. Összesítve Uti Thieme - Frank Thieme német duó örülhetett az aranyérmes helynek, második helyezett lett a Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros, harmadik helyezést pedig a Litkey Botond - Batiz Ábel (THE) duó érte el. A Gond Gergely - Bors Bálint (THE-VESC) egység sikeresen megtartotta az összetett negyedik helyét. A Takács Péter - Asperján Dénes (KYC) hajó a pénteki futamban második helyezésnek köszönhetően 4 ponttal megelőzte a hatodik helyen álló Frederik Huck - Gabriele Konrad párost, így ők az ötödik helynek örülhettek. 

Összességében egy nagyon jól sikerült versenynek lehet mondani a világbajnokságot, az indulók biztosan elégedetten térnek majd haza, a hazai versenyzők pedig két érmet is szereztek Magyarországnak. 

A végeredmény ide kattintva érhető el. 

A verseny hivatalos nemzetközi (angol nyelvű) oldala pedig ide kattintva érhető el. 

470 Master's Cup első versenynapjának a beszámolója ide kattintva érhető el.

470 Master's Cup második versenynapjának a beszámolója ide kattintva  érhető el.

470 Master's Cup harmadik versenynapjának a beszámolója ide kattintva  érhető el.

Képek: Tihanyi Hajós Egylet (THE)

Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság! Előző

Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság!

29er VB, El Balis: A Kis-Szölgyémi, Juhász páros korosztályos Világbajnok! Következő

29er VB, El Balis: A Kis-Szölgyémi, Juhász páros korosztályos Világbajnok!