Siófok  35.7  •  4.5 kn       

Keszthely  29.9  •  8 kn       

Balatonfüred  34.7  •  3.9 kn       

Balatonboglár  30.1  •  6.5 kn       

Orfű  34  •  4 kn       

Velencei-tó  34.3  •  8.3 kn       

Tiszafüred  36.3  •  7.9 kn       

Mályi-tó  32.9  •  1.4 kn       

2024. július 14., vasárnap

29er VB, El Balis: Két Magyar páros is az arany csoportban!

29er VB, El Balis: Két Magyar páros is az arany csoportban!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Augusztus negyedikén, csütörtökön tehát megkezdődnek a döntő küzdelmek, miután nyolc selejtező futam után kialakult a csoportbeosztás: újabb nyolc futamot terveznek a szombati zárónapig a hat csoport számára.

Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel (Kereked) nyolcadikként, Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a 26. helyen került a legjobbak közé a 245 hajóból álló mezőnyben.

Augusztus negyedikén, csütörtökön tehát megkezdődnek a döntő küzdelmek, miután nyolc selejtező futam után kialakult a csoportbeosztás: újabb nyolc futamot terveznek a szombati zárónapig a hat csoport számára. A szél menetrendszerűen megjön ezen a katalóniai partszakaszon, eddig volt, hogy halasztással indult a nap, aztán a termikus szél fokozatosan élénkül, 10-12 csomós erősségig, majd délután újra gyengül, de a hullámok megmaradnak. Igazi trükkös viszonyok, főleg a hajóvezetés tekintetében. Az áramlás erősebb a vártnál - ez főleg a rajtoknál okoz gondokat.

Remekül kezdett a Kis-Szölgyémi - Juhász páros, két első, és két második helyet szereztek a selejtezők során, az első nap után egyenesen vezettek az összetettben. Viszonylag könnyűek, így a gyengébb szél kedvez nekik, jó a sebességük, okosan versenyeznek, ha így folytatják nagyon jól zárhatják a világbajnokságot. A Tóth-Borda páros össz testsúlya nagyobb, nekik az erősebb szél kedvez. Amikor fúj, kiemelkedő a sebességük a mezőnyben. A selejtezők során egy első és egy második helyet szereztek. Az egyik futamban technikai probléma hátráltatta őket. Mindenki a benn maradt pontszámait viszi tovább a selejtezőkből a döntő futamokba, ezek közül nem lehet már kiejteni utólag. A döntő futamokból is kiejthető majd a legrosszabb, ha megvan a megfelelő számú futam. Két "kerekedes" lány párosunk eddigi teljesítménye dicséretes, Juhász Mili és Lacza Boró, valamint Fehér Boró és Fehér Szonja az ezüst csoportban folytatja. A lányok között pillanatnyilag Juhászék a 12., a Fehér Boróka és Fehér Szonja a 20. helyen állnak. A további csoportok mindegyikébe jutott magyar hajó, érdemes átböngészni a nemzetenkénti csoportbeosztást, amely az eddig elért abszolút eredményt is tartalmazza.

Csoportbeosztás a döntőkrehttps://filedn.com/lp10qwAOmmwFb3gmBWF0wyf/29erW/Fleets.htm

A selejtező futamok eredménylistájahttps://filedn.com/lp10qwAOmmwFb3gmBWF0wyf/29erW/29erWorld2022.htm

visyla

4Ladies Cup-Hungary 2022 - A hétvégén lezajlott az év női vitorlásversenye Előző

4Ladies Cup-Hungary 2022 - A hétvégén lezajlott az év női vitorlásversenye

Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság! Következő

Pénteken rajtol a 420-as Világbajnokság!