Siófok  19.1  •  4.5 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  19.1  •  4.2 kn       

Balatonboglár  15.1  •  5.1 kn       

Orfű  17  •  4 kn       

Velencei-tó  18.1  •  6.6 kn       

Tiszafüred  17.2  •  7 kn       

Mályi-tó  19.1  •  4.4 kn       

2023. szeptember 28., csütörtök

ILCA 6 Junior EB: Bravó Magyarok!

ILCA 6 Junior EB: Bravó Magyarok!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Tehát mindannyian az arany csoportban végeztek, ráadásul mindenkinek volt néhány kiemelkedő futameredménye - jelezve, hogy a győzelem képessége ott van a kezükben, ezt amúgy már jónéhány nemzetközi versenyen bizonyították is

Thesszalonikiben Nagy Bendegúz 19., Sigmond Soma 26. lett 283 induló közül, Vida Róza 35. lett a 106 lány között.

Tehát mindannyian az arany csoportban végeztek, ráadásul mindenkinek volt néhány kiemelkedő futameredménye - jelezve, hogy a győzelem képessége ott van a kezükben, ezt amúgy már jónéhány nemzetközi versenyen bizonyították is. Az ILCA 6 kontinensbajnokságát június 29. és július 6. között rendezték gyenge-közepes, 6-14 csomó közötti szelekben, mind a hat válogató-, illetve a hat döntő futamot sikerült megrendezni.

Nagy Bendegúz egy ötödik és három harmadik hellyel szerepel a listán, ráadásul az egyik harmadik helyét már az arany csoportban, a döntő küzdelmek során szerezte. Sigmond Soma a válogatók során futamot tudott nyerni, az egyik döntőben pedig ötödikként futott be. Vida Róza is villantott az egyik válogatófutamban, negyedik lett.

A jól kezelhető szélerő ellenére nehéz verseny volt ez az Európa-bajnokság, elsősorban a gyakran forgolódó szél és a nagy mezőnyökben a pályajeleknél kialakuló "húsdaráló" miatt. Legalábbis a bójavételekről készült fotók erről tanúskodnak. Az eredményekből pedig arra lehet következtetni, hogy a füredi BYC-ben van, akinek átadják tapasztalataikat a Vadnai testvérek.

Fiú eredmények

Lány eredmények

visyla

29er EB, Rungsted Dánia: Két Magyar egység is az aranycsoportban zárt Előző

29er EB, Rungsted Dánia: Két Magyar egység is az aranycsoportban zárt

WASZP Games, Malcesine: Repültek a Magyarok Következő

WASZP Games, Malcesine: Repültek a Magyarok