Siófok  7.7  •  12.5 kn       

Keszthely  7.9  •  14 kn       

Balatonfüred  7.4  •  7 kn       

Balatonboglár  7.4  •  13.4 kn       

Orfű  •  9 kn       

Velencei-tó  5.8  •  6 kn       

Tiszafüred  9.2  •  13.1 kn       

Mályi-tó  8.4  •  10.8 kn       

2024. április 18., csütörtök

29er EB, Rungsted Dánia: Két Magyar egység is az aranycsoportban zárt

29er EB, Rungsted Dánia: Két Magyar egység is az aranycsoportban zárt

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A július 5-én végetért, a Dán Királyi Yacht Klub által rendezett VOLVO 29er Európa-bajnokság során változatos időjárásban rendezték a futamokat: volt gyenge, közepes, erős szél, sima és hullámos víz, napsütés és eső.

A július 5-én végetért, a Dán Királyi Yacht Klub által rendezett VOLVO 29er Európa-bajnokság során változatos időjárásban rendezték a futamokat: volt gyenge, közepes, erős szél, sima és hullámos víz, napsütés és eső. Ami egész héten változatlan volt, az a szél állandó forgása, lengése. Azok végeztek az élen, akik a szélsőséges körülmények között is egyenletes teljesítményt tudtak nyújtani. A zárónapon is a 15 csomós, napsütéses nyugati szelet egy esővel kísért "rugdosós", megerősödő északi váltotta.

Maradt meglepetés a zárónapra is: a biztosan vezető francia Goron-Clochard kettős a zárófutamban korai rajtos lett, így lecsúsztak a dobogó második fokára. Az abszolút győztes az új-zélandi Rush-Menzies páros lett. A franciákat vigasztalta, hogy ők maradtak a kontinensbajnokok és az U17 kategória győztesei is.

Tíz magyar egység vett részt az Európa-bajnokságon, a Kereked VK és a Spartacus VE színeiben. Ketten végeztek az arany csoportban: Tóth Attila és Borda Levente 20. lett, úgy, hogy futam 5. helyük is volt. Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Sámuel a 36. helyen zártak. A mieink közül négy egység az ezüst csoportban, három a bronz csoportban, egy pedig a smaragd csoportban végzett a 165 induló közül. Részletes eredményeikért lásd az összetett eredménylistát alább. A magyar 29er csapat minden dicséretet megérdemel, nagyon nehéz körülmények között álltak helyt fiaink-lányaink úgy, hogy a csapat legnagyobb része még a 16. évét sem töltötte be, azaz a mezőny legfiatalabbjai közé tartoztak. Ők elsősorban tapasztalatszerzési céllal utaztak Dániába.

Eredmények 

visyla

Elrajtolt az RS Feva Európa Kupa, Kutassy Áron Memorial Cup Előző

Elrajtolt az RS Feva Európa Kupa, Kutassy Áron Memorial Cup

ILCA 6 Junior EB: Bravó Magyarok! Következő

ILCA 6 Junior EB: Bravó Magyarok!