Siófok  16.6  •  9.6 kn       

Keszthely  17.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.8  •  9.7 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  17.7  •  8.6 kn       

Tiszafüred  13.6  •  5.1 kn       

Mályi-tó  12.8  •  2.2 kn       

2024. május 01., szerda

A Raffica újra nyert a Genfi tavon

A Raffica újra nyert a Genfi tavon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Király Zsolt, a Raffica kormányosa bekerült abba az exkluzív, mindössze öt remek vitorlázót magába foglaló társaságba, akik mindannyian hatszor nyerték meg a Bol d'Or Mirabaud regattát, a Genfi tó tókerülő versenyét.

Király Zsolt, a Raffica kormányosa bekerült abba az exkluzív, mindössze öt remek vitorlázót magába foglaló társaságba, akik mindannyian hatszor nyerték meg a Bol d'Or Mirabaud regattát, a Genfi tó tókerülő versenyét.

A svájci szaksajtó is szuperlatívuszokban ír a magyar csapat teljesítményéről, akik az idei 83., június 11-12-én megrendezett tókerülőn, egy kifejezetten gyenge szeles versenyen öt éven belül harmadszor nyerték az egytestű hajók versenyét (2019 és 2021 után), így hazahozhatják és egy évig őrizhetik a Bol d'Vermeilt, a híres arany kupát. Ráadásul a Raffica Sailing Team történetében immár másodszor fordul elő ez az eset, nem hiába írták ki a facebookon: "kétszeres arany csapat!"

A legnagyobb európai tókerülő vitorlásversenyei közé tartozik a Kékszalag mellett a Centomiglia (Garda-tó), a Rund Um (Bóden-tó) és a Bol d'Or Mirabaud (Genfi tó).

Ez utóbbi távja 123 kilométer, Genftől Le Bouveretig kell elvitorlázni és vissza. Az idén az idegek harca volt a verseny, nappal a gyenge termikus fuvallatokra kellett vadászni, sötétben meg a szerencsében bízni… Volt, hogy mindössze 1-2 csomóval haladt a magyar Libera. Végül 15 óra 36 perc alatt teljesítették a pályát.

De ha valaki azt gondolná, hogy talán erős szélben nem teljesít ilyen jól Király Zsolt és csapata, annak ajánlom, keresse vissza a 2019-es győzelemről szóló beszámolóikat, amikor egy hihetetlen vihar csapott le a mezőnyre, és a magyar fiúk túlélték, sőt…

A mellékelt videó nem a Raffica fedélzetén készült 2019-ben, de tanulságos.

Sporttörténelmet írt az idei Bol d'Or Mirabaud regattán Király Zsolt és a Raffica Sailing Team – és ezt nem mi mondjuk, hanem a svájciak!

Visy László Oszi

200-220 nevezőt várnak az Alsőörsi 420 - as Világbajnokságra Előző

200-220 nevezőt várnak az Alsőörsi 420 - as Világbajnokságra

22 – es Binnenjolle EurópaBajnokság Ammersee Következő

22 – es Binnenjolle EurópaBajnokság Ammersee