Siófok  28.8  •  4.2 kn       

Keszthely  26.9  •  7 kn       

Balatonfüred  28.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  28.5  •  4.6 kn       

Orfű  27  •  5 kn       

Velencei-tó  28.4  •  3.5 kn       

Tiszafüred  25.1  •  6.9 kn       

Mályi-tó  23.8  •  1.9 kn       

2024. június 21., péntek

Héder Benedek Barna megnyerte a Nemzetek Kupáját Bodrumban

Héder Benedek Barna megnyerte a Nemzetek Kupáját Bodrumban

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nem véletlen a nagy érdeklődés: itt rendezik jövőre a hajóosztály világbajnokságát. A Bodrum International Optimist Regatta – rövidítve BIOR – érdekes szerkezetben zajlott

Fontos Optimist versenyt rendeztek a törökországi Bodrumban, az október 18-án véget ért regattán 286 ifjú vitorlázó vett részt. Nem véletlen a nagy érdeklődés: itt rendezik jövőre a hajóosztály világbajnokságát. A Bodrum International Optimist Regatta – rövidítve BIOR – érdekes szerkezetben zajlott. A válogató futamok után „szünnapot” tartottak, amely viszont két fontos részversenyre adott alkalmat. Az egyik a Country Cup, a Nemzetek Kupája, amelyen minden résztvevő nemzet addigi legjobb fiú és lány versenyzője indulhatott. Héder Benedek Barna ezt a három futamos, a medal race-hez hasonló szabályok szerint futott huszonhárom résztvevős versenyt megnyerte. Ugyanaznap rendezték a klubok csapatversenyét is, itt nem voltunk érdekeltek. Az arany csoportba a nagyon előkelő hatodik helyen jutott Héder Bendzsi, ezután három döntő futamra adott lehetőséget a szél.

Az elsőben harmadikként futott be, elérhető közelségbe került a dobogó. Ezután két gyengébb futameredmény került a listára: először egy nem túl jó rajt, az utolsó futamban pedig a kiszámíthatalanul forgó szél okozott gondot. „Bendzsi tizenkettedikként zárt, ami a majdnem háromszáz induló között remek eredmény” – mondta a Spartacus VE ifjú versenyzőjének újdonsült edzője, Gyapjas Zsombor. „De amiért igazán elégedett vagyok, azok a kiemelkedő futameredményei. Több dobogós helyezése is volt a verseny során. A legjobbak között megnyert Nemzetek Kupája pedig hibátlan teljesítmény. Nekem ez az első komoly versenyem, ahol edzőként veszek részt. Ebbe a munkába is bele kell tanulni, de ez az út megerősített abban, hogy a más hajóosztályban szerzett tapasztalataimmal sokat tudok segíteni a tanítványaimnak.”

Visy László Oszi

Arany csoport eredmények

Nemzetek Kupája eredmények

A Laser Európa - bajnoki bronzérem története Előző

A Laser Európa - bajnoki bronzérem története

Újabb nagy feladat vár a Magyar csapatra! Következő

Újabb nagy feladat vár a Magyar csapatra!