Siófok  -0.8  •  6.9 kn       

Keszthely  1.9  •  0 kn       

Balatonfüred  -1.1  •  8.3 kn       

Balatonboglár  2.1  •  7.6 kn       

Orfű   •  6 kn       

Velencei-tó  2.2  •  10.2 kn       

Tiszafüred  7.1  •  12.8 kn       

Mályi-tó  4.9  •  5.9 kn       

2021. november 27., szombat

Mindhárom magyar hajó az arany csoportban

Mindhárom magyar hajó az arany csoportban

Fotó: Joao Costa Ferreira

A férfi és a női mezőnynek is szerdán két-két futamot rendeztek, ezzel lezárult a selejtezők sora, hat futam után elmondható, mindhárom magyar laseres az arany csoportban, a legjobbak között folytatja a versenyzést szombatig.

A férfi és a női mezőnynek is szerdán két-két futamot rendeztek, ezzel lezárult a selejtezők sora, hat futam után elmondható, mindhárom magyar laseres az arany csoportban, a legjobbak között folytatja a versenyzést szombatig. Érdi Mári ma egy remek harmadik hellyel nyitott, aztán a délutáni futamban huszadik lett, ezzel pillanatnyilag a 89 induló között a 16. helyen áll.

A később rajtoló férfi futamokban Vadnai Jonatán ma 18. és 7. lett, ezzel a 139 hajóból álló mezőnyben a tizenkilencedik. Vadnai Benjamin két mai tizedik helyével pillanatnyilag 27. az összetettben.

„Most beszéltem a fiúkkal, mindketten a Bemer mágneságyon regenerálódnak éppen a futamok után”- mondta az édesapa-menedzser Vadnai Péter. „Kemény volt a mai nap, az első futamban 11-14 csomós, a másodikban már 14-17 csomós szél fújt. A mai első futamban Jonatán rajtja nem sikerült a legjobban, de a fenti bójánál már nyolcadik volt. Egy jobbos szélforduló visszavetette, onnan már nehezen tudott előbbre kerülni. A másodikban jó lúvrajtot csinált, fenn negyedik volt, a hátszélben második-harmadik… Nagyon tömör a mezőny, egy apró szélforduló, kihagyás jó néhány helyet jelenthet. Benji ötödik körüli helyeken ért fel, de ezután tudatosan nem kockáztatott, látszik is az egyenletes szereplésén. Kicsit jöhetne neki jobban a lap. Megnyugtató, hogy mindketten arról számoltak be, hogy kifejezetten jó a sebességük. Ezután még jobban oda kell figyelniük a rajtokra, mert az arany csoportban itt már senki se nagyon hibázik...”

Holnaptól tehát már a döntő futamokra kerül sor a mainál valamivel gyengébb, déliről nyugatiasra forduló 6-10 csomós szélben, napsütéses tavaszi időben, legalábbis a meteorológusok szerint.

Eredmények

Laser európai kvalifikációs verseny, Vilamoura: Izgalmas, szeles futamok Előző

Laser európai kvalifikációs verseny, Vilamoura: Izgalmas, szeles futamok

Erős szeles nap, óvásokkal Következő

Erős szeles nap, óvásokkal