Siófok  17.2  •  9.1 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  16.8  •  9.1 kn       

Balatonboglár  17.2  •  10.1 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.5  •  10.2 kn       

Tiszafüred  16.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  14.5  •  7.9 kn       

2024. február 26., hétfő

Laser európai kvalifikációs verseny, Vilamoura: Izgalmas, szeles futamok

Laser európai kvalifikációs verseny, Vilamoura: Izgalmas, szeles futamok

Fotó: Joao Costa Ferreira

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A verseny második napján újabb két válogató futamot rendeztek a Laser Standard férfi és a Laser Radial női hajóosztálynak.

A verseny második napján újabb két válogató futamot rendeztek a Laser Standard férfi és a Laser Radial női hajóosztálynak. Ezúttal a férfiak rajtoltak helyi idő szerint délben, két csoportban. Vadnai Jonatán a kék csoportban egy 33. és egy 5. helyet csinált, a rosszabbat már ki is ejthette, így a teljes mezőnyt tekintve a 21. helyen áll. Vadnai Benjamin ma a sárga csoportban a 12. és a 15. helyen futott be, ejtette a tegnapi 17. helyét, és a teljes mezőnyt tekintve a 34. helyen áll. Érzékelhető egyfajta taktikai különbség a két testvér között: Benjamin biztonsági vitorlázásra törekszik, nagyon kicsi a futameredményeinek a szórása, Jonatán valószínűleg többet kockáztat, ez szépen fizetett a két csoport ötödik hellyel, viszont becsúszhat bármikor egy rosszabb eredmény is… Kérdés, változik-e ez a felfogásbeli különbség majd a döntő futamok során, (nagy valószínűséggel) az arany csoportban.

„Jó a fiúk sebessége, jó rajtokat is csinálnak. Jonatán mai 33. helye egy 30 fokos szélfordulónak a következménye, rosszkor volt rossz helyen. Izgalmassá teszi a versenyt, hogy bár 12 futamra kerül sor összesen, mégis csak egyetlen, a legrosszabb futam ejthető ki. Általában ilyen hosszú versenyeken két kieső van, látszik is, hogy mindenki a szokottnál is óvatosabb a rajtnál” – mondta Benjamin és Jonatán édesapja és menedzsere, Vadnai Péter.

A Laser Radial női osztály mai két válogató futamában a zöld és piros csoportban folytak a küzdelmek, Érdi Mári a zöldek közt szerzett 20. és 6. helyével a teljes mezőnyt tekintve a 16. helyen áll. Tegnapi 23. helyét kiejtette.

A mai futamokat 14-15 csomós, friss, „lógós” nyugati szélben rendezték, holnapra szinte pontosan ugyanilyen körülményeket jósol a portugál tengeri meteorológiai szolgálat. 

Eredmények

Jól kezdtek a magyarok Vilamourában Előző

Jól kezdtek a magyarok Vilamourában

Mindhárom magyar hajó az arany csoportban Következő

Mindhárom magyar hajó az arany csoportban