Siófok  12.7  •  15.6 kn       

Keszthely  14.9  •  12 kn       

Balatonfüred  12.4  •  13.3 kn       

Balatonboglár  12.7  •  17 kn       

Orfű  17  •  10 kn       

Velencei-tó  15.5  •  16.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  12.9 kn       

Mályi-tó  15.5  •  11.8 kn       

2024. március 28., csütörtök

Erős szeles nap, óvásokkal

Erős szeles nap, óvásokkal

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kifejezetten erős szél, méteres hullámok – nehéz, de izgalmas napja volt ma a lasereseknek Vilamourában. Érdi Márit ma a kilencedik és a tizedik futamból is kizárták.

„A mai első futam utolsó bójájánál közeli szituációba kerültem a görög lánnyal, Vaszileia Karahaliuval. Nem éreztem magam hibásnak, ő óvott, a zsűri pedig kizárt. A második futamban pedig az első kreuzbójánál ütköztünk a belga lánnyal, vagy két percig összeakadva hánykolódtunk. Szétválasztottuk a hajókat, én megcsináltam a büntetőfordulóimat, majd nagyon keményen felküzdöttem magam gyakorlatilag az utolsó helyről huszonvalahanyadiknak. A parton tudtam meg, hogy az ellenfelemnek állítólag elszakadt a vitorlája, emiatt kiállt, a zsűri pedig úgy döntött, hogy ebből a futamból is kizárnak, mert egy ilyen esetben nem elég a 720 fokos büntetés. Így jártam, elég rosszul érzem magam. Csak azt kívánom, az olimpián ne keveredjek ilyen helyzetekbe...”- nyilatkozta honlapunknak péntek este Érdi Mári.

A férfiak mezőnyében délelőtt Vadnai Jonatán jól vitorlázott, a kemény szélben hatodik lett. Roppant sűrű volt a mezőny, Joni bőszélben volt kifejezetten gyors, együtt élt a magas és hosszú hullámokkal, jó szögön, jó ütemben siklatta meg a hajót. A mai második futamban 29. lett, ezzel az összetettben 28.

Vadnai Benjamin a mai első futamban a rajtnál sajnos hibázott, összeszedett egy fekete zászlós kizárást, értelemszerűen ez lett a kiesője. A délutáni futamban 22. lett, összetettben a holnapi zárónap, az utolsó két futam előtt 24.

Külön programja volt a futamok után a Vadnai testvéreknek: koronavírus tesztet kellett csináltatniuk. A Lufthansa ugyanis hazafelé csak 48 óránál nem régebbi PCR teszttel engedi fel a repülőgépre az utasokat.

Remélhetőleg pihenésre is marad idő, ugyanis szombatra a mainál is erősebb, 20-32 csomós délkeleti szelet ígérnek a meteorológusok.

A holnapi versenyt élőben közvetítik a rendező Vilamoura Sailing Youtube csatornáján.

Eredmények

Mindhárom magyar hajó az arany csoportban Előző

Mindhárom magyar hajó az arany csoportban

Érdi Mária futamgyőzelmével ért véget az utolsó olimpiai kvótaszerző verseny Következő

Érdi Mária futamgyőzelmével ért véget az utolsó olimpiai kvótaszerző verseny