Siófok  7.2  •  2.9 kn       

Keszthely  5.9  •  6 kn       

Balatonfüred  6.8  •  4.7 kn       

Balatonboglár  7.2  •  6.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  7.8  •  3.7 kn       

Tiszafüred  6.7  •  11.4 kn       

Mályi-tó  6.5  •  8.7 kn       

2024. március 19., kedd

Berecz Zsombor két győzelmével már 11 pontos előnnyel vezet

Berecz Zsombor két győzelmével már 11 pontos előnnyel vezet

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Világversenyen nagyon ritka, hogy valaki egy nap mindkét futamban az első helyen végez – különösen ilyen nagy és erős mezőnyben, ahol 29 nemzet 49 vitorlázója küzd az érmekért. Világ-, és Európa-bajnok finnesünknek ez ma sikerült.

Berecz Zsombor a sorrendben a hetedik és nyolcadik futamban elért két győzelmével immár 11 pont előnnyel vezet az összetettben, megelőzve a brit olimpiai aranyérmes és négyszeres Finn Gold Cup győztes Giles Scottot. Scott a mai futamokban hetedikként és másodikként futott be, tehát továbbra is az ezüstérmes pozícióban várja a holnapi zárónapot.

Az összetett verseny harmadik helyére mai 14. és 4. helyével feljött a svájci Nils Theuninck. Berecz címvédőként érkezett az Európa-bajnokságra, korábban azt nyilatkozta weboldalunknak, hogy természetesen szeretné újra hazavinni a kontinensbajnoki kupát, ám ezt a versenyt – amelyen nem az első számú hajójával és vitorlájával indul – csak az elsősorban az olimpiára koncentráló felkészülése egyik állomásának tekinti. A mai futamok rajtjairól közzétett videókon az látszik, hogy mégsem fújt az a kifejezetten erős, délies szél, amit ígértek a meteorológusok. A holnapi előrejelzés szerint az Európa-bajnokság zárónapjára visszatérhet a napsütés – és vele a mainál gyengébb, trükkösebb, forgolódó szél, izgalmassá téve a két utolsó, mindent eldöntő kilencedik és tizedik futamot.

Eredmények

Napi videók

Kép: Joao Costa Ferreira

Berecz Zsombor újra az élen! Előző

Berecz Zsombor újra az élen!

Berecz Zsombor megvédte Európa-bajnoki címét Következő

Berecz Zsombor megvédte Európa-bajnoki címét