Siófok  •  2.3 kn       

Keszthely  -0.1  •  5 kn       

Balatonfüred  0.7  •  2.4 kn       

Balatonboglár  1.1  •  3.9 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  1.6  •  1.2 kn       

Tiszafüred  0.3  •  8.7 kn       

Mályi-tó  1.3  •  5.8 kn       

2024. március 19., kedd

Berecz Zsombor újra az élen!

Berecz Zsombor újra az élen!

Kép: Joao Costa Ferreira

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Fokozódnak az izgalmak a portugáliai Vilamourában megrendezett Finn dingi Európa-bajnokságon.

Túl a verseny félidején, a hatodik futam után látszik: az egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítmény lehet sikeres egy ilyen nagy és erős mezőnyben. Berecz Zsombor a mai futamokban a hatodik és a hetedik helyen végzett, ejtette a tizedik helyét, és négy ponttal vezet a brit olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok Giles Scott előtt úgy, hogy a brit a mai délutáni futamot megnyerte. Igaz, Scott délelőtt „csak” tizenkettedik lett, és van még az első napról egy 37. hely kiesője… A tegnapi nap sztárja, a fiatal, 22 éves spanyol Joan Cardona, aki miután tegnap két futamot nyert egymás után (!), a mai első futamban összeszedett egy fekete zászlós kizárást (természetesen ez az ejtője), délután pedig 17. lett. Ezzel pillanatnyilag a harmadik helyen áll. Az összetett állás első négy hajója között mindössze nyolc pont a különbség. Berecz Zsombor számára kedvező, hogy az összes tervezett futam megrendezése esetén is csak egyetlen futam eredménye ejthető ki, neki pedig, legnagyobb ellenfeleivel ellentétben, még nincs tízen kívüli futameredménye.

A mai futamokban a tegnapinál valamivel erősebb, 8-12 csomós szél fújt, holnapra további szélerősödést, akár 21 csomós széllökésekkel tarkított déli-délkeleti szelet jósol a portugál tengeri meteorológiai szolgálat.

Eredmények

Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen Előző

Négy futam után Berecz Zsombor a második helyen

Berecz Zsombor két győzelmével már 11 pontos előnnyel vezet Következő

Berecz Zsombor két győzelmével már 11 pontos előnnyel vezet